Rusi neplnia svoje sľuby, Mariupoľčanov držia v zbombardovanom meste ako rukojemníkov

1

3.4.2022 Do obliehaného juhoukrajinského mesta Mariupoľ nie je možné vstúpiť a akýkoľvek pokus o odchod preč je pre obyvateľov mimoriadne nebezpečný. V piatok to vyhlásili mariupoľské úrady.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Nevidíme ozajstnú túžbu od Rusov poskytnúť obyvateľom Mariupoľa príležitosť evakuovať sa na územie kontrolované Ukrajinou,“ uviedol na Telegrame poradca mariupoľského starostu Petro Andriuščenko. Dodal, že ruskí okupanti od štvrtka „kategoricky nepovoľujú vstup do mesta žiadnemu humanitárnemu nákladu, a to ani v malom množstve“.

Rusi v piatok aspoň umožnili 42 autobusom s obyvateľmi Mariupoľa odísť zo susedného okupovaného mesta Berďansk, kam sa dostali po vlastných.

Konvoj v sprievode Červeného kríža smerujúci do mesta Zaporižžia je pod kontrolou Ukrajincov. Mariupoľská radnica v piatok zároveň skonštatovala, že kroky Ruska na Ukrajine a zbombardovanie ich mesta sa rovná genocíde.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Evakuácia, Genocída, Humanitárna pomoc, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi neplnia svoje sľuby, Mariupoľčanov držia v zbombardovanom meste ako rukojemníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Klamete až to nie je pekné!!! Citát: „Nevidíme ozajstnú túžbu od Rusov poskytnúť obyvateľom Mariupoľa príležitosť evakuovať sa na územie kontrolované Ukrajinou,“ uviedol na Telegrame poradca mariupoľského starostu Petro Andriuščenko. Dodal, že ruskí okupanti od štvrtka „kategoricky nepovoľujú vstup do mesta žiadnemu humanitárnemu nákladu, a to ani v malom množstve“. Koniec citátu!!!
    A hneď nato iná správa v tomto článku!!!
    Citát: “Rusi v piatok aspoň umožnili 42 autobusom s obyvateľmi Mariupoľa odísť zo susedného okupovaného mesta Berďansk, kam sa dostali po vlastných.” Koniec citátu!!!
    Tak koko to je vlastne?
    A čo znamená tých 42 autobusov? To nie je evakuácia? To ich iba brali na okružnú jazdu a potom ich vysadili tam kde ich nabrali? Prestaňte už konečne klamať!!!

Comments are closed.