Ruskí vojaci páchajú na Ukrajine vojnové zločiny, vyhlásil americký minister zahraničných vecí Blinken

1

24.3.2022 Ruskí vojaci na Ukrajine páchajú vojnové zločiny. V oficiálnom stanovisku to konštatuje americký minister zahraničných vecí Antony Blinken, podľa ktorého administratíva prezidenta Bidena toto formálne zistenie založila na „starostlivom zhodnotení“ verejných zdrojov aj informácií tajných služieb od začiatku ruskej invázie na Ukrajine.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Spojené štáty sa podľa amerického šéfa diplomacie o tieto informácie podelia so svojimi spojencami, partnermi a medzinárodnými inštitúciami, ktorých úlohou je vyšetrovať obvinenia z vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Blinken stanovisko zverejnil v čase, keď už bol spolu s prezidentom Joeom Bidenom na ceste na mimoriadny samit lídrov NATO v Bruseli.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vojnové zločiny
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruskí vojaci páchajú na Ukrajine vojnové zločiny, vyhlásil americký minister zahraničných vecí Blinken © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. To si asi splietol dobu a armádu. On by mal hlavne hovoriť o tých vojnových zločinoch ktoré napáchali USA a ich zločinecká teroristická organizácia NATO!!! Ale, že ich bolo požehnane. Srbsko, Irak, Líbya, Sýria, Afganistan. Môže začať kde len chce. Trebárs takým vraždením svadobčanov, alebo celými rodinami cestujúcimi v jednom aute. Môže ku tomu pridať aj vraždenie novinárov, myslím že sa jednalo o Talianov. Alebo o tom ako vraždili tak, že bombardovali cudzie veľvyslanectvo, konkrétne Čínske? A čo útok na civilný vlak? Málo? Stále sa to vidí málo? Čo takto bombardovanie vysielacieho štábu a vraždenie novinárov pri plnení si ich spravodajských povinností? Týmto by sa mal zapodievať, najskôr nech si poriadne uprace pred vlastným prahom!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.