Poľský a holandský premiér diskutovali o ďalších sankciách voči Rusku

1

23.3.2022 Poľský premiér Mateusz Morawiecki a jeho holandský partner Mark Rutte spolu v pondelok diskutovali o ďalších sankciách voči Rusku za jeho vojnu na Ukrajine.

Holandský premiér navštívil Poľsko, kde spolu so svojím poľským kolegom rokoval o spôsoboch ako zastaviť ruskú agresiu na Ukrajine a ako pomôcť ukrajinským bojovníkom a civilistom. Morawiecki povedal, že sa zhovárali o blokáde ruských lodí vo všetkých európskych prístavoch a „všetkých druhoch sankcií vrátane tých na ropu a plyn“.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Rutte zdôraznil, že ruský prezident Vladimir Putin urobil „veľmi veľkú chybu“, keď priviedol vojnu do Európy. „Neprijmeme takýto druh agresie voči suverénnemu a demokratickému štátu,“ povedal s tým, že to nie sú len plané slová, pretože Európa podniká konkrétne kroky.

Morawiecki sa vyjadril, že počas stretnutia diskutovali aj o zbieraní dôkazov od utečencov o „naozaj strašných, krutých zločinoch“ spáchaných počas vojny. Tým sa snažia zabezpečiť, že tieto zločiny budú potrestané.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: agresia, Diskusia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Poľský a holandský premiér diskutovali o ďalších sankciách voči Rusku © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Čo ešte asi tak dokázali vymyslieť tieto dve duté makovice? To som na to teda veľmi zvedavý. Už iba môžu prestať odoberať z Ruska plyn, ropu, a nerastné suroviny. Môžu k tomu pridať ešte aj pšenicu.

Comments are closed.