Rusko si pre neprijateľné Bidenove poznámky na Putina predvolalo amerického veľvyslanca

1

23.3.2022 Rusko varovalo, že vzťahy so Spojenými štátmi americkými sú „na pokraji narušenia”. Zároveň si predvolalo amerického veľvyslanca, aby oficiálne protestovalo proti kritike amerického prezidenta Joea Bidena voči ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ruské ministerstvo zahraničia v pondelok v stanovisku spomenulo „nedávne neprijateľné vyhlásenia” Bidena o Putinovi. Šéf Bieleho domu sa v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu minulý týždeň o svojom ruskom náprotivkovi vyjadril, že je „vojnový zločinec”.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ruský rezort zahraničia uviedol, že americkému veľvyslancovi v Moskve Johnovi Sullivanovi počas stretnutia zdôraznili, že „takéto poznámky amerického prezidenta, ktoré nie sú hodné takého vysokopostaveného predstaviteľa štátu, stavajú rusko-americké vzťahy na pokraj narušenia”.

Viac k témam: Americký prezident, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko si pre neprijateľné Bidenove poznámky na Putina predvolalo amerického veľvyslanca © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Mali by poslať veľvyslanca USA domov a spolu s ním aj jeho nepodarený ansámbl. Aj tak si už Rusko nemá o čom pohovoriť z USA!!! Všetko už bolo povedané. Môžu sa teraz už iba rozprávať prostredníctvom tretej strany.

Comments are closed.