Hypersonické strely Kinžal sa osvedčili, Rusko ich chce na Ukrajine používať aj naďalej

1

23.3.2022 Ruská armáda uviedla, že bude pokračovať v používaní hypersonických striel s cieľom zasiahnuť mimoriadne dôležité ciele na Ukrajine.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Hovorca ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov v pondelok povedal, že hypersonická strela Kinžal preukázala efektívnosť v ničení silne opevnených špeciálnych zariadení.

Konašenkov uviedol, že strelu Kinžal použili v piatok na úder proti skladu z obdobia Sovietskeho zväzu pri obci Deliatyn v Karpatoch, v ktorom boli uložené rakety. Išlo o prvé použitie tejto novej zbrane v boji.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Strelu Kinžal ruská armáda cez víkend použila aj na úder proti skladu pohonných látok neďaleko čiernomorského prístavu Mykolajiv. Strela Kinžal nesená špeciálne upraveným bojovým lietadlom MiG-31 má dosah do 2-tisíc kilometrov a letí desaťkrát rýchlejšie ako zvuk.

Viac k témam: Raketa typu Kinžal, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Hypersonické strely Kinžal sa osvedčili, Rusko ich chce na Ukrajine používať aj naďalej © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Fašistom z Kyjeva začína zvoniť hrana. Kinžal si ich nájde a urobí s nimi krátky proces. Smrť fašistom!!! Mor ho!!! Nakoniec pravda vždy zvíťazí.

Comments are closed.