Rusko v mierových rozhovoroch zmiernilo svoj postoj, ale výrazný pokrok sa dosiahne iba stretnutím Zelenskyj – Putin

1

17.3.2022 Poradca ukrajinského prezidenta Ihor Žovkva povedal, že v rámci ukrajinsko-ruských rozhovorov Moskva zmiernila svoj postoj.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Žovkva, zástupca náčelníka generálneho štábu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, v utorok povedal, že rozhovory medzi ruskými a ukrajinskými predstaviteľmi sa stali „konštruktívnejšie“. Rusko podľa neho zmenilo tón a prestalo vysielať požiadavky, aby sa Ukrajina vzdala.

Žovkva uviedol, že ukrajinskí predstavitelia sa po ostatných rokovaniach cítia „mierne optimistickí“, ale dodal, že na dosiahnutie výrazného pokroku bude potrebné, aby sa prezident Zelenskyj stretol s ruským náprotivkom Vladimirom Putinom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko v mierových rozhovoroch zmiernilo svoj postoj, ale výrazný pokrok sa dosiahne iba stretnutím Zelenskyj – Putin © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Veru tak. Až na to že trvá na pôvodných požiadavkách. A čo sa týka stretnutia tak to by sa malo čím skôr uskutočniť, lebo škoda každého ľudského života. Samozrejme fašistické beštie musia pred súd. Odesa sa nesmie zabudnúť a tak isto vraždenie na Donbase!!! Toto musí byť priorita!!! Fašizmus treba zastaviť hneď v zárodku, inak sami vidíte kam to všetko vedie.

Comments are closed.