Tri agentúry OSN vyzývajú na okamžité ukončenie útokov na zdravotnícke zariadenia

1

14.3.2022 Tri agentúry Organizácie Spojených národov (OSN) vyzvali na okamžité ukončenie útokov na zdravotnícke zariadenia a označili ich za „nespravodlivú krutosť”.

V spoločnom vyhlásení, ktoré zverejnili v nedeľu, Detský fond OSN, Svetová zdravotnícka organizácia a Populačný fond OSN uviedli, že „hrôzostrašné útoky zabíjajú a spôsobujú vážne zranenia pacientom a zdravotníkom, ničia dôležitú zdravotnícku infraštruktúru a nútia tisíce ľudí k tomu, aby nenavštevovali zdravotnícke zariadenia napriek katastrofálnej potrebe”.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Od začiatku vojny na Ukrajine bolo poškodených alebo zničených 24 zdravotníckych zariadení a sanitiek, pričom najmenej 12 ľudí bolo zabitých a 34 zranených, uviedli agentúry OSN.

Konštatovali, že od vypuknutia konfliktu sa na Ukrajine narodilo približne 4 300 detí a v najbližších troch mesiacoch má rodiť 80-tisíc ukrajinských žien, pričom zásoby kyslíka a ďalších zdravotníckych dodávok sú nebezpečne nízke. „Zdravotnícky systém na Ukrajine je jasne pod veľkým tlakom a jeho kolaps by bol katastrofou,” uviedli.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Detský fond OSN, rusko-ukrajinský konflikt, Vojna, Zdravotnícke pomôcky
Zdroj: Webnoviny.sk – Tri agentúry OSN vyzývajú na okamžité ukončenie útokov na zdravotnícke zariadenia © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Kde boli keď fašisti z Kyjeva ničili nemocnice na Donbase? Ako môžeme sledovať, tak fašistické svine sú dnes rozlezené všade!!! Lebo ak by to tak nebolo tak už dávno by sme počuli ako vyzývajú na to aby fašisti z Kyjeva nebombardovali nemocnice v DĽR a LĽR!!! Tak, že tak!!! Treba okamžite vyzvať na zastavenie genocídy občanov žijúcich na území Ukrajiny v DĽR a LĽR. Prečo EU a USA podporovali fašistický režim v Kyjeve? Prečo svet nechce vidieť to čo sa deje na Donbase, ako tam fašistické hordy z Kyjeva vraždia? To nikoho netrápi okrem Ruska? Lebo ak by ich to trápilo tak už dávno by zasiahli voči fašistickému režimu v Kyjeve. Nie oni ho podporujú!!!

Comments are closed.