USA zredukujú obchodné vzťahy s Ruskom, postavenie krajiny klesá na úroveň Kuby či KĽDR

1

13.3.2022 Americký prezident Joe Biden v piatok oznámil, že USA dramaticky zredukujú obchodné vzťahy s Ruskom ako trest za inváziu na Ukrajinu. Washington zároveň zakáže dovoz ruských morských plodov, alkoholu a diamantov.

Rozsiahlu zmenu obchodných vzťahov s Ruskom, v rámci ktorej Moskva stratí doložku najvyšších obchodných výhod, formálne známu ako „trvalo normálne obchodné vzťahy“, USA koordinujú s Európskou úniou a organizáciou najvýznamnejších priemyselných krajín sveta G7. „Svet sa spája, aby čelil Putinovi,“ povedal Biden.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Zrušenie doložky najvyšších obchodných výhod umožní Spojeným štátom americkým a ich spojencom uvaliť vyššie clá na časť dovozu z Ruska a zvýšiť izoláciu ruskej ekonomiky. Nasleduje to po tom, ako Biden zakázal dovoz ruských ropných a plynárenských produktov.

Tohtotýždňové kroky sú najnovšie v rámci série sankcií, ktoré poškodzujú ruskú ekonomiku. Stratou štatútu trvalo normálnych obchodných vzťahov s USA sa Rusko pripojilo ku Kube a Severnej Kórei. Prvým významným spojencom USA, ktorý Rusku zrušil doložku najvyšších obchodných výhod, bola už minulý týždeň Kanada.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – USA zredukujú obchodné vzťahy s Ruskom, postavenie krajiny klesá na úroveň Kuby či KĽDR © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. To je len a len dobre. Toto urýchli pád USA na držku. Už sa neviem toho dňa dočkať. Malo by to prísť čo najskôr, lebo čím dlhšie to trvá tak tým to bude bolestivejšie. Dlh ktorý majú USA činí cca 30 biliónov a taký dlh sa už nedá splatiť!!! Preto USA potrebujú vojnu. A najlepšie v Európe aby zase raz mohli profitovať na vojne, ako to už nie raz urobili. A EU to zaplatí. Už teraz platila USA nehorázne sumy za sračky, ktoré vydávali za vakcíny!!! Teraz je čas zarábať na zbraniach. Ďalej chcú EU nanútiť ich predražený plyn a ropu, taktiež by chceli predávať do EU aj jadrové palivo a tak isto poriadne predražené.

Comments are closed.