Stoltenberg varoval Rusko pred útokmi na dodávky zbraní pre Ukrajinu, NATO by mohlo aktivovať článok 5

2

11.3.2022 Generálny tajomník Organizácie Severoatlantickej zmluvy Jens Stoltenberg varoval, že ruský útok na zásobovacie trasy spojeneckých krajín podporujúcich Ukrajinu zbraňami a muníciou by bol nebezpečnou eskaláciou vojny zúriacej vo východnej Európe.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Stoltenberg to povedal v utorok v rozhovore pre CBC News, keď spolu s kanadským premiérom Justinom Trudeauom a vedúcimi predstaviteľmi Španielska a Lotyšska navštívili základňu a výcvikové stredisko NATO v Adaži pri lotyšskej metropole Riga.

Stoltenberg poznamenal, že „Rusko je agresor a Ukrajina sa bráni, a ak dôjde k akémukoľvek útoku proti ktorejkoľvek krajine a územiu NATO, aktivuje sa článok 5″ severoatlantickej zmluvy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Stoltenberg varoval Rusko pred útokmi na dodávky zbraní pre Ukrajinu, NATO by mohlo aktivovať článok 5 © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. aamater! Takou zlobou a nenávisťou,ako sa tu prezentuješ sa nikdy nič nevyrieši.Sadni na dron a choď sa sám presvedčiť kto je psychopat a vojnový zločinec.Jednoznačne Lavrov s Putinom.Obaja sú zakomplexovaní vojnový zločinci.Nebude to dlho trvať a budú upozornení aby neopúšťali Rusko,lebo budú okamžite zatknutí.Za fašistické činy bude nasledovať fašistická odmena presne akú dostal po vojne každý vojnový zločinec.

  2. Tak to som na to veľmi zvedavý. Zdá sa, že teroristi z NATO pod taktovkou USA sa rozhodli, že si budú s Ruskom zahrávať. Rusko jasne deklarovalo, čo bude nasledovať. Niekto tu chce ozaj silou mocou vojnu. Zločinecká teroristická organizácia NATO si myslí, že Rusko sa bude iba nečinne prizerať? Ono to predsa len chvíľu trvá kým oslobodia mestá od fašistických svíň, ktoré sa skrývajú za civilistov a robia si s nich živé štíty. Videli sme videá čo nasnímali špionážne drony. Na nich bolo vidieť fašistické svine sú rozmiestnené medzi obytnými budovami a na ich strechách. Rusko nebombarduje mestá na Ukrajine ako to robili zločinci a teroristi z NATO v Srbsku, Iraku, Líbyi, Sýrii. Koľkože to povraždila teroristická organizácia NATO detí v Iraku? A čo o tom povedala tá Česká židovka? Tak to je ozaj na Nobelovu cenu za mier čo poviete?

Comments are closed.