Zelenskyj aj Kličkovci sú na zozname Putina, „Vagnerovovci“ majú zabiť 23 popredných osobností ukrajinského odboja

1

5.3.2022 Patria medzi legendárnych športovcov na Ukrajine. Počas invázie ruských vojsk idú boxerskí bratia Kličkovci príkladom celému národu, ale v najbližších dňoch to nebudú mať ľahké.

Na zozname sú aj politici a športovci

Podľa britských médií si Vladimír Putin pripravil zoznam 23 osôb, ktoré majú byť tzv. Vagnerovou skupinou zlikvidované. Medzi nimi sú vrcholní politickí predstavitelia, ale aj známi ukrajinskí športovci.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ruský prezident si mal podľa informácií webu britského denníka The Times najať špeciálne komando. Ide o skupinu Vagnerovcov zloženú z vysoko školených agentov. Predpokladá sa, že v Kyjeve má aktuálne operovať viac ako 400 ruských žoldnierov s cieľom pozabíjať popredné osobnosti ukrajinského odboja.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Putin si údajne na svoj zoznam pridal aj mená ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a tiež kyjevského starostu Vitalija Klička spolu s jeho bratom Vladimírom.

Kličkovci prosia o zbrane aj jedlo

Z ťažko skúšanej krajiny utekajú stovky tisíc ľudí, Kyjev aj ďalšie ukrajinské mestá však zatiaľ odolávajú. “Sme nesmierne hrdí na ukrajinský ľud. Budeme našu krajinu brániť, je to náš domov a sme pripravení za neho zomrieť,” hovoria bratia Kličkovci.

Slávni boxeri prostredníctvom médií žiadajú aj väčšiu pomoc spojencov. Predovšetkým má ísť o zvýšené dodávky zbraní, jedla a vody. “Veľmi tieto veci potrebujeme. Infraštruktúra je z veľkej časti zničená bombami, potrebujeme pomoc. Finančnú, vojenskú, zdravotnú,” vyhlásil Vladimír Kličko.

Ukrajina už ôsmy deň odoláva ruskému vojenskému nátlaku. “Každý sa musí zapojiť. Treba si uvedomiť, že to nie je vojna len proti vedeniu Ukrajiny. Je to vojna proti všetkým civilistom a proti demokracii. Ukrajina chce byť súčasťou modernej demokracie a európskej rodiny,“ dodal Vitalij Kličko.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj aj Kličkovci sú na zozname Putina, „Vagnerovovci“ majú zabiť 23 popredných osobností ukrajinského odboja © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Nemali sa správať ako fašistické zvery, neboli by na zozname. Aj USA mali zoznam a nikoho to netrápilo. Tak prečo odrazu teraz toľká starostlivosť? Veď ide o fašistov ktorí vraždia na Donbase!!! A všetci dobre vieme čoho sú fašistické svine schopné!!! Odesa je toho svedkom, tam za živa upálili 48 osôb a EU a USA mlčali nič s tým nerobili, boli ako také vši pod chrastou!!!

Comments are closed.