Orbán vyjadril svoj názor na vojnu, zodpovednosť za jej ukončenie leží predovšetkým na ruskej strane

1

4.3.2022 Maďarsko je ochotné organizovať mierové rozhovory medzi Ruskom a Ukrajinou. Ako referuje spravodajský web BBC, povedal to tamojší premiér Viktor Orbán.

V minulosti mal Orbán úzke vzťahy s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, pričom za ostatných 12 rokov malo toto duo 11 stretnutí, naposledy pred mesiacom v Moskve. Ako však Orbán povedal pre BBC na maďarsko-ukrajinskej hranici, zodpovednosť za ukončenie vojny leží predovšetkým na ruskej strane.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Orbán odmietol poslať prostredníctvom médií odkaz prezidentovi Ukrajiny Volodymyrovi Zelenskému a jeho ruskému náprotivku Putinovi, no zdôraznil, že si želá pokoj zbraní. „Mier, prosím, mier,“ povedal.

Maďarská vláda ponúkla Budapešť ako miesto budúcich mierových rozhovorov medzi Ruskom a Ukrajinou, ako alternatívu k rozhovorom na relatívne nízkej úrovni, ktoré sa už uskutočnili v bieloruskom hlavnom meste Minsk. „Vojnu možno zastaviť iba rokovaniami, mierovými rozhovormi a prímerím,“ povedal Orbán.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Orbán vyjadril svoj názor na vojnu, zodpovednosť za jej ukončenie leží predovšetkým na ruskej strane © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Orbán zrejme toho povedal omnoho viac, alebo sa mýlim? Prečo tu nedáte celé jeho vyjadrenie? Bolo by to celkom zaujímavé čítanie. Možno by sa s toho mohli niečomu priučiť aj tí naši liberálni-fašisti čo nám tu dnes vládnu. Ale najskôr si myslím, že by im to asi až tak moc nebolo po vôli.

Comments are closed.