Harabinove výroky o obhajovaní Putina majú dohru, Šeliga podáva trestné oznámenie

1

1.3.2022 Poslanec parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) podal v súvislosti s výrokmi Štefana Harabina, ktorý obhajuje kroky ruského prezidenta Vladimira Putina, trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohrozovania mieru.

Harabin ohrozuje mier na Slovensku

V tlačovej správe o tom informovala asistentka poslanca Martina Legáth. Šeliga zdôraznil, že sa už nemôže pozerať na to, ako Harabin klame, zavádza a ohrozuje mier na Slovensku.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Kým na Ukrajine bojujú vojnu fyzickú, so zbraňami v ruke, u nás na Slovensku sa naplno rozvinula dezinformačná vojna. Je to zápas o zachovanie pravdy a zdravého rozumu. Masívna dezinformačná kampaň, platená aj Kremľom, zaplavuje slovenské weby a facebookové skupiny. I my sa musíme brániť všetkými dostupnými prostriedkami,“ vyhlásil Šeliga.

Hanebné klamstvo

Doplnil, že tvrdenia a snahy presvedčiť občanov Slovenska o dobrých úmysloch Putina, o tom, že konal v sebaobrane a o tom, že na Ukrajine vládnu nacisti, ktorí páchajú genocídu, sú hanebným klamstvom a sú spôsobilé vyvolať trestnoprávne následky a generálna prokuratúra ich nesmie ignorovať.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Šeliga tiež oceňuje, že generálny prokurátor Maroš Žilinka vyjadril podporu a solidaritu Ukrajine, nastal ale čas riešiť podozrenia zo závažnej trestnej činnosti. „Žilinka vyhlasoval, že pri ochrane zákona neuhne ani o milimeter, verím, že neuhne ani o milimeter klamlivej ruskej propagande a prokuratúra bude aktívne konať,“ uzavrel poslanec.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Trestné oznámenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Harabinove výroky o obhajovaní Putina majú dohru, Šeliga podáva trestné oznámenie © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Dúfam, že nakoniec Še_liga skončí v base!!! Lebo kto tu zavádza a klame je on sám!!! 48 ľudí upálených v za živa v Odese ho chumaja netrápi!!! Lebo ak by ho to trápilo, tak by si rozmyslel koho bude obhajovať!!! Fašisti z Kyjeva nesú za tento masaker plnú zodpovednosť!!! Všetko je to zdokumentované!!! A vojnu na Ukrajine začali zase iba fašisti z Kyjeva!!! Tí poslali fašistické hordy na Donbas aby tam vraždili deti, ženy, starých ľudí!!! Tiež o tom existujú dôkazy!!! Rozbombardované obce a mestá na Donbase sú toho svedectvom!!! A taktiež cca 15 000 mŕtvych civilistov. Prečo to západ nezastavil? Prečo to dovolil fašistom z Kyjeva? EU mala uvaliť sankcie na Kyjev a prinútiť ho aby stiahli fašistické hordy z Donbasu!!! Dôkazom sú Insígnie, ktoré nosia na uniformách fašistické hordy!!! Sú to presne tie samé, čo mali na uniformách počas II. svetovej vojny keď vyvražďovali cigáňov, židov, Poliakov a komunistov!!! Dokonca vraždili aj tu u nás na Slovensku!!! Všetko je to zdokumentované, dokonca je na Slovensku postavená i pamätná tabuľa obetiam!!!

Comments are closed.