Bielorusi v referende schválili zmeny ústavy, rušia aj nenukleárny status a Lukašenkovi umožnia upevniť si moc

1

28.2.2022
aktualizované 28. februára 9:22

Bielorusi v nedeľu v referende odhlasovali zmeny ústavy. Zmeny umožnia dlhoročnému prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi upevniť si moc do roku 2035. Tiež rušia nenukleárny status Bieloruska, čo mu dáva priestor na zaobstaranie jadrových zbraní.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Tento krok má podľa spravodajského portálu BBC vážne dôsledky pre šírenie jadrových zbraní a potenciálne robí z Bieloruska, blízkeho spojenca Moskvy, prípravnú zónu pre ruský útok na Ukrajinu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Referendum
Zdroj: Webnoviny.sk – Bielorusi v referende schválili zmeny ústavy, rušia aj nenukleárny status a Lukašenkovi umožnia upevniť si moc © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. A je to tu!!! Už zase piata kolóna hlása bludy!!! Kričia ako zmyslov zbavení lebo vedia, že to Lukašenko ustojí a referendum bude v jeho prospech. Ak chce aby bol pokoj v Bielorusku tak to by malo vstúpiť do RF a konečne by bol pokoj. Potom by sa z tými vlastizradcami vysporiadali. Inak im hrozí to čo Ukrajine. Už pokus tam bol o násilné prevzatie moci!!! Videli sme to všetci. Vtedy ešte chvála Bohu fungovali alternatívne média!!! Čo už dnes nemôžeme povedať!!! Nezávislé alternatívne média ste zakázali, aby vás nik nemohol usvedčiť z klamstiev ktoré budete denne tlačiť ľudom do hláv. Hovorí sa tomu fašizmus!!! Zrušili ste komplet možnosť oponovať vaším klamstvám, ktoré sa chystáte na nás vyvaliť? Tak máme tomu rozumieť? Lebo ako logicky a triezvo uvažujúcemu človeku mi nič iné nenapadne. Kde sa podela sloboda slova? Kde sa podelo právo na voľný prístup k informáciám? To nás dokonca už tak nehorázne na hulváta urážate? Že s nás robíte nesvojprávnych občanov, či ako? Lebo nám týmto beriete slobodnú vôľu, samých si vybrať, čomu budeme veriť a čomu nie!!! Takže na Slovensku nastúpila tvrdá fašistická propaganda!!! Lebo len to čo vy poviete je zaručená pravda!!! Už to dobre poznáme. Pripomeniem vám iba ako ste nám vymývali mozgy o ZHN v Iraku!!! Taká je pravda!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.