Šeliga vyzýva Fica na zrušenie plánovaného protestu, zhromaždením ľudí sa zvýši riziko nákazy omikronom

0

25.1.2022 Nezaradený poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) vyzval predsedu strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica, aby zrušil protest pred Prezidentským palácom, ktorý sa uskutoční v stredu 26. januára. V tlačovej správe o tom informovala Martina Legáth, poslanecká asistentka Šeligu.

„Nijakým spôsobom vám nechcem upierať právo zhromažďovať sa a vyjadriť svoj názor. No na druhej strane na vás apelujem ako na bývalého trojnásobného premiéra Slovenskej republiky, aby ste brali v úvahu zdravie a epidemiologickú situáciu na Slovensku,“ vyzval Šeliga. Podľa neho sa variant omikron naplno šíri a Fico volá občanov, aby prišli pred Prezidentský palác.

Viac o téme: Koronavírus

„Zvyšuje sa tým, pre nich samých a rovnako aj pre vás, riziko nákazy novým variantom. Zvyšuje sa tým riziko, že naše nemocnice budú ešte viac preťažené. A zvyšuje sa tým riziko, že niekto aj z vašich účastníkov sa môže nakaziť a na následky choroby zomrieť,“ vysvetlil Šeliga.

Dodal, že po vlne omikronu bude dosť času a priestoru protestovať bez zvýšeného rizika nákazy vírusom. „Vy aj tak viete odkomunikovať svoje posolstvo prostredníctvom médií, prostredníctvom tlačových konferencií, ľudia poznajú váš postoj, pán Fico,“ uzavrel Šeliga.

Viac k témam: COVID-19, Protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Šeliga vyzýva Fica na zrušenie plánovaného protestu, zhromaždením ľudí sa zvýši riziko nákazy omikronom © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -