Environmentálny aktivista Michal Sabo vstúpil do Progresívneho Slovenska, prehovoril o svojich cieľoch (video)

0

22.1.2022
aktualizované 21. januára 2022, 10:53

Environmentálny aktivista a bývalý moderátor Michal Sabo vstupuje do hnutia Progresívne Slovensko (PS). Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informovala predsedníčka hnutia Irena Bihariová.

Ocenila, že spoločenský vplyv, ktorý Sabo získal, využíval vo verejnej diskusii na pretláčanie zelených tém.

povedala Bihariová.

Sabo uviedol, že pri riešení niektorých environmentálnych problémoch sa výrazne mešká a niektoré spoločnosť bagatelizuje. Jedným z jeho cieľov je zber voľne pohodeného odpadu. Považuje to za , ale aj za nekonečnú. Podľa neho je zle nastavený systém zberu odpadu a chce preto ponúknuť návrhy opatrení, ktoré sa budú realizovať na úrovni samosprávy a v legislatíve.

Taktiež upozornil, že nikto jasne nepovedal, ako sa dosiahnu ciele riešenia klimatickej krízy. Z poslaneckých lavíc počúva, že na Slovensku sa kríza nevyrieši. Poukázal napríklad na odlesňovanie, čím lesy strácajú na Slovensku vodozádržnú schopnosť a za to podľa neho nie je zodpovedná Čína. Spolu s tímom PS chce preto ponúknuť aj víziu riešenia klimatickej krízy.

V tohtoročných komunálnych voľbách sa chce Sabo uchádzať o mandát poslanca v Petržalke a v horizonte ďalších rokov sa vidí ako poslanec parlamentu.

Predsedníčka Bihariová povedala, že v bratislavskej komunálnej politike sa chýlia ku koncu diskusie, ktoré boli medzi PS, stranou Sloboda a Solidarita a bratislavským primátorom Matúšom Vallom. V najbližších dňoch sa všetky subjekty k dohode vyjadria.

Viac k témam: Environmentálny aktivista, Klimatická kríza, Vstup do strany, Životné prostredie
Zdroj: Webnoviny.sk – Environmentálny aktivista Michal Sabo vstúpil do Progresívneho Slovenska, prehovoril o svojich cieľoch (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -