Rezort hospodárstva chce zlepšiť postavenie Slovenska v medzinárodných rebríčkoch podnikania

0

20.1.2022 Slovensko sa v medzinárodných rebríčkoch podnikania umiestňuje prevažne na nižších, horších pozíciách a absenciou výraznejších reforiem pozične stagnuje až sa prepadá. Zmeniť by to mohli opatrenia navrhnuté v tzv. cestovnej mape, ktoré v stredu vzala na vedomie vláda.

Ich realizáciou by sa pritom podľa Ministerstva hospodárstva SR malo zabezpečiť lepšie postavenie našej krajiny v medzinárodných rebríčkoch, a teda aj zvýšenie kreditu Slovenska v medzinárodnom ekonomickom porovnaní.

Celkovo ide o 43 návrhov, ktoré rezort hospodárstva vybral zo 70 návrhov zaslaných od oslovených ministerstiev a úradov. Ide napríklad o modernizáciu zastaranej a vybudovanie novej letiskovej infraštruktúry, zjednodušenie zamestnávania štátnych príslušníkov z tretích krajín či zvýšenie výdavkov na výskum a vyvoj v podnikateľskej sfére.

Termíny plnenia sú nastavené na roky 2022 a 2023, ich vplyv sa vsak podľa ministerstva odzrkadli minimalne s dvoj až štvorročným oneskorením.

Viac k témam: Podnikateľské prostredie, Reformy, Zamestnávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Rezort hospodárstva chce zlepšiť postavenie Slovenska v medzinárodných rebríčkoch podnikania © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -