Súkromné podniky v New Yorku nesmú vpustiť na pracovisko nezaočkovaných zamestnancov, inak im hrozia pokuty

1

29.12.2021 V New Yorku vstúpilo v pondelok do platnosti nariadenie, na základe ktorého musia takmer všetky súkromné podniky zakázať neočkovaným zamestnancom vstup na pracovisko.

Mesto k tomuto kroku pristúpilo vzhľadom na rýchle šírenie nového variantu koronavírusu omikron.
Výška pokuty je od tisíc dolárov
Nová povinnosť sa týka zhruba 184-tisíc podnikov. Ich zamestnanci musia preložiť doklad, že absolvovali aspoň jedno očkovanie proti koronavírusu.

V prípade nedodržania povinnosti hrozia zamestnávateľom pokuty od tisíc dolárov. Starosta Bill Blasio však tvrdí, že ukladanie sankcií bude až krajná možnosť.
Doklad o očkovaní musia uchovávať
Zamestnávatelia musia u každého pracovníka overovať a uchovávať doklad o očkovaní. Pracovníci, ktorí sa nechali zaočkovať iba raz, budú musieť do 45 dní prijať druhú dávku.

Na základe nariadenia musia spoločnosti na „viditeľnom mieste“ umiestniť oznam potvrdzujúci dodržiavanie tohto pravidla.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu, Povinné očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Súkromné podniky v New Yorku nesmú vpustiť na pracovisko nezaočkovaných zamestnancov, inak im hrozia pokuty © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Tak toto je pravá nefalšovaná liberálno-fašistická diktatúra!!! A vraj USA sú demokraticky štát, ha, ha, ha … Demokracia inak vyzerá!!!

Comments are closed.