Lyžiarske strediská sa pripravujú na otvorenie, je to ich posledná šanca na záchranu sezóny

0

9.12.2021 Lyžiarske strediská vo Vysokých Tatrách sa pripravujú na otvorenie. Premiér Eduard Heger v utorok na sociálnej sieti uviedol, že lyžiarske vleky v režime OP by mali byť spustené od soboty 11. decembra.

Podľa hovorcu prevádzkovateľa strediska v Tatrách Mariána Galajdu sa už čaká na upresnenie týchto informácií po zasadnutí vlády.
Viac o téme: Koronavírus
Ako ďalej uviedol pre agentúru SITA, zámerom je podľa jeho slov otvoriť tie zjazdovky, ktoré sa v tomto čase dokážu na lyžovačku reálne pripraviť, konkrétne pôjde o časť zjazdoviek na Štrbskom Plese.
Posledná šanca na záchranu sezónu
Otvorenie lyžiarskych stredísk a tiež hotelov počas vianočných sviatkov je podľa Galajdu posledná šanca na to, ako zachrániť najdôležitejšiu časť zimnej sezóny.

„Bolo by veľkou škodou, ak by ani vo vybranom režime, teda OP, a pri dodržaní všetkých nastavených preventívnych opatrení nebolo možné sprístupniť všetky služby, ktoré hotely môžu poskytovať,“ skonštatoval.
Podnikatelia nešetria kritikou
Informácie o otvorení lyžiarskych stredísk a hotelov, ktoré by podľa vyjadrení niektorých politikov mali byť dočasne otvorené len počas dvoch týždňov, a to po 25. decembri, v stredu skritizovali zamestnávatelia a podnikatelia združení vo Zväze cestovného ruchu SR (ZCR). Podľa nich sú nedostatočné a zmätočné.

Obmedzovanie ubytovacej kapacity a potreba negatívnych testov pre návštevu hotelov a penziónov, bez možnosti využívať služby reštaurácii či iných voľnočasových služieb, nepovažujú za uvoľnenie podmienok. Vyzvali vládu prehodnotiť ohlásené pravidlá pre poskytovanie služieb cestovného ruchu, aby boli podmienky porovnateľné s tými, ktoré sú v okolitých krajinách.

Zväz opakovane poukazuje na skutočnosť, že opatrenia prijaté v súvislosti s tzv. lockdownom umožňujú aj naďalej voľný pohyb a vycestovanie slovenských občanov do okolitých krajín a využívanie tamojších služieb hotelov, gastro prevádzok či lyžovania.

Viac k témam: Cestovný ruch, Gastro, Koronavírus, Lockdown, Lyžiarske strediská, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Lyžiarske strediská sa pripravujú na otvorenie, je to ich posledná šanca na záchranu sezóny © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -