Zelenskyj dostal informácie o budúcotýždňovom prevrate na Ukrajine, údajne za tým stojí Rusko

0

28.11.2021 Ukrajinská spravodajská služba odhalila plány na budúcotýždňový štátny prevrat podporovaný Ruskom. V piatok to vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Ruská vláda však tieto informácie poprela.

Ako uviedol Zelenskyj na tlačovej konferencii v Kyjeve, dostal informáciu, že na budúcu stredu alebo štvrtok sa chystá prevrat. Neuviedol veľa podrobností na podporu svojich tvrdení, ale poukázal na možné zapojenie najbohatšieho ukrajinského oligarchu Rinata Achmetova, ktorého majetok sa odhaduje na 7,5 miliardy dolárov.
Rozviedka získala zvukové záznamy
Prezident uviedol, že ukrajinská rozviedka má zvukové záznamy z údajného stretnutia ruských a ukrajinských predstaviteľov, na ktorých sa diskutuje o pláne prevratu, ktorý údajne financoval Achmetov.

„Je vtiahnutý do tejto vojny. Verím, že ju začal a verím, že je to veľká chyba,“ povedal ukrajinský prezident.

Zelenskyj odmietol zverejniť ďalšie podrobnosti o údajnom prevrate s tým, že neplánuje utiecť z krajiny.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v piatok pred novinármi v Moskve tieto obvinenia odmietol. „Rusko nikdy takéto veci nerobí,“ poznamenal.
Kremeľ vraj neplánuje žiadnu inváziu
V ostatných týždňoch ukrajinskí a západní predstavitelia vyjadrili obavy z nezvyčajnej koncentrácie ruských síl na hraniciach s Ukrajinou.

Kremeľ trvá na tom, že nemá v úmysle žiadnu inváziu na Ukrajinu, a obvinil Kyjev i Západ, že týmito tvrdeniami zakrývajú svoje údajne agresívne plány.

Viac k témam: Pokus o prevrat, Štátny prevrat
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj dostal informácie o budúcotýždňovom prevrate na Ukrajine, údajne za tým stojí Rusko © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -