Návrh zákona o štátnom nájomnom bývaní zrejme preložia na ďalšiu schôdzu, navrhne to poslanec Svrček

0

4.11.2021 Poslanec Miloš Svrček (Sme rodina) chce navrhnúť opätovné presunutie návrhu zákona o podpore štátneho nájomného bývania na ďalšiu schôdzu Národnej rady SR.

„Mal by byť predložený aj pozmeňovák, ale ešte sa dolaďuje obsah s ostatnými poslaneckými klubmi,“ uviedol v stredu Svrček pre agentúru SITA bez ďalších detailov.
Výhrady a kritika voči návrhu zákona
Parlament mal návrh zákona o podpore štátneho nájomného bývania, ktorý je jednou z priorít hnutia Sme rodina, prerokovať na aktuálnej schôdzi v druhom čítaní. Na túto schôdzu bol návrh zákona už preložený zo septembrovej schôdze.

K obsahu návrhu zákona mali viaceré výhrady koaliční partneri, najmä strana Sloboda a Solidarita. Kritizovali ho aj Ministerstvo financií SR či Rada pre rozpočtovú zodpovednosť a Združenie miest a obcí Slovenska.
Cieľom je podporiť výstavbu nájomných bytov
Cieľom navrhovaného zákona je podporiť výstavbu štátom podporovaného nájomného bývania s regulovanou výškou nájomného a zárukou dlhodobého bývania. Zámerom je riešiť aktuálny problém bývania na Slovensku, a to fyzickú a cenovú dostupnosť bývania pre široké skupiny obyvateľstva. Materiál predložil v parlamente poslanec Miloš Svrček.

Viac k témam: Nájomné byty, Návrh zákona
Zdroj: Webnoviny.sk – Návrh zákona o štátnom nájomnom bývaní zrejme preložia na ďalšiu schôdzu, navrhne to poslanec Svrček © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -