Fico chcel od Sulíka vysvedčenie, cenu ranča v Austrálii a varuje pred sociálnymi výbuchmi (video)

0

27.10.2021
aktualizované 26. októbra 15:01

Predseda strany Smer-SD Robert Fico na schôdzi Národnej rady SR venovanej odvolávaniu ministra hospodárstva Richarda Sulíka prekvapivo nepožiadal ministra o opatrenia k zdražovaniu energií.
Ranč v Austrálii a vysvedčenie
Bývalého trojnásobného premiéra zaujímalo maturitné vysvedčenie ministra Sulíka a zakúpený ranč v Austrálii. Fico má informácie, že maturitné vysvedčenie ministra bolo sfalšované.

Predsedu Smeru-SD zaujíma aj za koľko kúpil minister Sulík ranč v Austrálii, ako aj kto sú ďalší dvaja jeho vlastníci. „Žiadam o poskytnutie týchto informácií, inak táto schôdza nemá zmysel,“ povedal v pléne Fico.
Napätá sociálna situácia
Slovensko majú podľa Fica na jar čakať pre nečinnosť vlády aj sociálne výbuchy. „Znovu varujem. Ak vláda nepredloží realistický plán boja proti zdražovaniu vo všetkých oblastiach, čakajte na jar sociálne výbuchy. A potom nehovorte lebo Smer, lebo Fico. Sociálna situácia je tak napätá,“ povedal v pléne.

Podľa šéfa smerákov zdražovanie by mohol utlmiť napríklad znovuzavedený bankový odvod, znížená daň z pridanej hodnoty na energie, zrušenie viacerých plánovaných výdavkov v plánovanom rozpočte či zníženie marží obchodných reťazcov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem
Smer-SD chce odvolávať aj Krajniaka
Fico v utorok popoludní na tlačovej konferencii uviedol, že Sulík nepredstavil počas svojho odvolávania v parlamente ani jedno jediné opatrenie krátkodobého charakteru, ktoré by pomohlo slovenským domácnostiam a firmám prežiť výrazný rast cien energií. „Pán Sulík nám oznámil, že všetko povedal a odišiel. Má niečo dôležitejšie, ako je Národná rada SR,” reagoval bývalý premiér na fakt, že sa Sulík už na rozprave osobne nezúčastňuje.

Šéf Smeru-SD opätovne upozornil, že množstvo domácností bude mať veľké problémy zvládnuť rast cien energií a mnohé firmy budú musieť zastaviť svoju prevádzku. „Bude to mať vplyv na všetky tovary a služby,” pripomenul. Podľa opozičnej strany je šokujúce, že vláda doteraz neprišla s potrebnými opareniami a dlhodobo ignoruje nimi predstavené konkrétne postupy. „To ako keby ste hádzali hrach na stenu,” zhrnul.

Aktuálna schôdza podľa predsedu strany Smer-SD iba potvrdzuje, čo za amatérov a neschopných ľudí sedí vo vláde. Zároveň potvrdil, že po odvolávaní Sulíka bude snahou opozičnej strany vysloviť nedôveru ministrovi práce Milanovi Krajniakovi (Sme rodina). „Budeme teda svedkami ďalšej schôdze,” avizoval.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Minister hospodárstva SR, Predseda strany Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico chcel od Sulíka vysvedčenie, cenu ranča v Austrálii a varuje pred sociálnymi výbuchmi (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -