Sudca poslal do väzby dvoch ľudí zadržaných počas akcie Syseľ

0

23.10.2021 Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) vo štvrtok 21. októbra rozhodol o vzatí do väzby obvineného podnikateľa Mariána S. a tiež obvineného M.N.

Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudkjáková, dôvodom väzby u obvineného Mariána S. je obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti, teda kolúzna a preventívna väzba. Dôvodom väzby u obvineného M.N. je obava z ovplyvňovania svedkov, teda kolúzna väzba.
Obvinení podali voči rozhodnutiu sťažnosť
„Sudca pre prípravné konanie žiadosti obvinených o nahradenie väzby písomným sľubom zamietol a väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka,” povedala Kudjáková.

Doplnila, že rozhodnutie nie je právoplatné, nakoľko obvinení podali proti nemu sťažnosť a sťažnosť podal aj prokurátor proti neakceptovaniu dôvodu preventívnej väzby u obvineného M.N. „O sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd SR,” dodala hovorkyňa.
Nepriama korupcia a podplácanie
Národná kriminálna agentúra v utorok 19. októbra v rámci protikorupčnej akcie Syseľ zadržala na východe Slovenska tri obvinené osoby.

V tomto prípade má ísť o trestné činy podplácania a nepriamej korupcie na rôznych súdoch v Prešovskom a Košickom kraji. Obvinených vo veci je spolu šesť osôb. Podnikateľ Marián S. bol podľa medializovaných informácií blízky viacnásobne stíhanému Marianovi K.

Viac k témam: akcia Syseľ, Korupcia, Obvinenie, Podplácanie, Súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Sudca poslal do väzby dvoch ľudí zadržaných počas akcie Syseľ © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -