Poslanec Taraba okomentoval fotku Čaputovej dcéru, prezidentka to označila za absolútne politické dno

0

20.10.2021
aktualizované 19. októbra, 18:39

Prezidentka Zuzana Čaputová považuje útok na političku alebo politika cez jeho deti za politické dno. Konštatovala to vo svojom profile na sociálnej sieti. Reagovala tak na vyjadrenie poslanca Národnej rady SR Tomáša Tarabu.

Taraba na sociálnej sieti posmešne komentoval fotku prezidentkinej 17-ročnej dcéry, ktorá v nedeľu 17. októbra vystúpila na módnej prehliadke Fashion Live.
Šikana môže viesť k tragédii
Podľa Čaputovej by sa Taraba o jej dcéru nikdy nezaujímal, ak by ona nebola prezidentkou. „Ľudskej zlobe a hlúposti musím v živote čeliť, ale moje deti z toho vynechajte,“ zdôraznila prezidentka. K statusu poslanca sa vyjadrila aj Polícia SR, podľa ktorej útok na mladistvú osobu podnecuje nenávisť a šikanu.

„Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu,“ uviedli policajti vo svojom profile na sociálnej sieti.
Tarabove správanie odsúdil aj Heger
Polícia dodala, že to, čo Taraba urobil, je exemplárny prípad šikanovania cez internet. „Je to stredovek. Je to niečo, proti čomu Policajný zbor roky bojuje. Je to názorná ukážka toho, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii,“ uzatvára polícia.

K téme sa na tlačovej konferencii vyjadril aj predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO), ktorý považuje správanie  Tarabu za neprijateľné. „Nevidím absolútne žiadny dôvod, prečo by mali cudzí ľudia zverejňovať na svojich facebookoch deti verejných činiteľov,“ povedal Heger.

Dodal, že sa na Slovensku snaží budovať kultúru vzájomnej úcty. Správanie poslanca Tarabu podľa neho absolútne nie je v súlade s takouto kultúrou.

Viac k témam: Prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanec Taraba okomentoval fotku Čaputovej dcéru, prezidentka to označila za absolútne politické dno © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -