V Ružomberku horela strecha chirurgického pavilónu, z nemocnice evakuovali pacientov

0

19.10.2021
aktualizované 17. októbra, 17:36

Požiar strechy Ústrednej vojenskej nemocnice sa krátko pred 16:30 podarilo definitívne uhasiť. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová. Hasiči sa tak po zbalení techniky a vecných prostriedkov presunú späť na svoje základne.

Nemocnica bola nútená evakuovať niektorých pacientov, v dôsledku škôd požiaru musela odložiť operácie niektorých pacientov plánované na pondelok a utorok.
Požiar sa opäť vznietil
Informáciu o požiari priniesol portál liptov112.sk. Požiar bol ohlásený krátko pred 11-tou hodinou. Podľa medializovaných informácií začala horieť strecha chirurgického pavilónu.

Hovorkyňa Ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková neskôr v tlačovej správe uviedla, že požiar v podkroví nemocnice je už pod kontrolou.

„V nedeľu, približne o 7:30 ráno, vypukol v podkroví chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP – FN v Ružomberku požiar. Podľa doterajších zistení bol príčinou elektrický skrat. Požiar bol lokalizovaný a uhasený, avšak približne po dvoch hodinách došlo znovu k vznieteniu,“ povedala hovorkyňa.
Nikto nebol ohrozený na živote
Vojenská nemocnica okamžite začala s evakuáciou pacientov podľa evakuačného plánu za súčinnosti zdravotníckych zariadení v okolí.

Nikto z pacientov ani personálu nebol ohrozený na živote, všetci sú v poriadku. Na mieste zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru Žilina, prítomná bola tiež Vojenská polícia. O stav pacientov a personálu sa podľa jej slov ihneď zaujímal aj minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO).

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Križanová informovala, že hasičom sa požiar strechy nemocnice v Ružomberku podarilo krátko po 14-tej hodine lokalizovať.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Nemocnica, Požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – V Ružomberku horela strecha chirurgického pavilónu, z nemocnice evakuovali pacientov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -