Prešovský arcibiskup Babjak ocenil desiatky ľudí, ktorí pomáhali počas návštevy pápeža Františka

0

16.10.2021 Prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak ocenil 47 ľudí, ktorí svojou prácou pomáhali pri prípravách a počas návštevy Svätého Otca Františka v Prešove.
Ocenil aj zástupcov mesta
V Kňazskom seminári blahoslaveného biskupa Pavla Petra Gojdiča v Prešove im vo štvrtok 14. októbra odovzdal ďakovné listy. V piatok 15. októbra o tom informoval hovorca Prešovskej gréckokatolíckej archieparchie Michal Pavlišinovič.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Pápež František v Prešove (fotografie)

Medzi ocenenými boli zástupcovia mesta a Prešovského samosprávneho kraja, eventovej agentúry, dirigentky zborov, architekt, výrobca pápežského trónu, pracovníci RTVS, pracovníci Arcibiskupského úradu v Prešove a členovia komisie pre prípravu návštevy Svätého Otca v Prešove.
Odmena za obetu
Arcibiskup Babjak pripomenul, že uplynul mesiac, keď Svätý Otec predsedal archijerejskej svätej liturgii na zaplnenom priestranstve pri Mestskej športovej hale.

„Úprimne som dojatý aj hľadiac na vašu obetavú službu, ktorou ste veľkým dielom prispeli k návšteve pápeža Františka tu v Prešove. Obetovali ste sa vy, aj vaši blízki, ale aj mnohí ďalší, ktorých zastupujete. Viacerým z nich ešte zašleme poďakovanie. Vy ste tu, aby som vám aj osobne mohol vyjadriť nielen moje poďakovanie, ale aj poďakovanie za našu Gréckokatolícku metropolitnú cirkev sui iuris na Slovensku. Veľmi si cením všetko, čo ste urobili pri prípravách, počas a po návšteve Svätého Otca. Priniesli ste veľa obiet, ale môžete si povedať, že to stálo za to,“ uviedol Babjak.

Viac k témam: Návšteva pápeža Františka na Slovensku, Ocenenie, Poďakovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prešovský arcibiskup Babjak ocenil desiatky ľudí, ktorí pomáhali počas návštevy pápeža Františka © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -