Bytovkou v Göteborgu otriasol mohutný výbuch, explózia nemusela byť podľa polície náhodou (video+foto)

0

29.9.2021
aktualizované 28. septembra, 15:26

Švédska polícia má podozrenie, že explóziu v bytovom dome vo švédskom Göteborgu spôsobilo výbušné zariadenie. Hovorca polície Thomas Fuxborg povedal vysielateľovi TV4, že príčinu explózie zatiaľ nepoznajú, no vyšetrovatelia si myslia, že by to mohlo byť v dôsledku cudzieho zavinenia, a vyšetrujú, či niekto z obyvateľov nebol cieľom útoku.

„Máme podozrenie, že niekto mohol umiestniť niečo, čo explodovalo. Tak nám povedali, keď sa spustil poplach,“ vyjadril sa Fuxborg. Pri výbuchu utrpelo zranenia do 20 ľudí a stovky ďalších preň museli evakuovať. Hovorkyňa univerzitnej nemocnice Sahlgrenska Ingrid Frederiksson uviedla, že tam prijali 16 ľudí. Tri ženy a muža – päťdesiatnika tam liečia s vážnymi zraneniami.

Explózia otriasla budovou vo štvrti Annedal v centre mesta krátko pred 5:00. Oheň sa rozšíril do niekoľkých bytov a ešte o 9:00 ho hasili miestni požiarnici. Jon Pile z göteborskej záchrannej služby počas tlačovej konferencie uviedol, že výbuch zrejme nastal vo vnútornom dvore budovy a zničil tamojšiu bránu.

Svedkovia incidentu sa pre miestne médiá vyjadrili, že videli ako ľudia v zmätku viseli z balkónov alebo z nich šplhali dole.

Viac k témam: Bytovka, Explózia, Požiar, Výbuch
Zdroj: Webnoviny.sk – Bytovkou v Göteborgu otriasol mohutný výbuch, explózia nemusela byť podľa polície náhodou (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -