Meteorológovia varujú sever Slovenska pred povodňami, intenzívne dažde hrozia vo viacerých okresoch

0

18.9.2021
aktualizované 17. septembra, 12:40

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred povodňami na severe Slovenska. Ako informuje na svojej webovej stránke, hydrologická výstraha prvého stupňa platí v piatok do 14:00 pre okresy Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina – sever, Bytča, Považská Bystrica, Púchov, Žilina – Rajčanka a Zlaté Moravce.

„Vzhľadom na spadnutý a očakávaný trvalý dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne aktualizovaný,” uviedli meteorológovia. Zároveň na piatok varujú pred búrkami na väčšine územia Slovenska.

Výstraha prvého stupňa
Pre okresy Kežmarok, Poprad, Brezno, Rožňava, Revúca a Rimavská Sobota platí výstraha druhého stupňa pred dažďom.

Výstraha prvého stupňa platí pre okresy Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poltár, Lučenec a okresy v Prešovskom a Košickom kraji.
Dažde zasiahnu Revúcu či Košice
Druhý stupeň výstrahy pred intenzívnym dažďom platí pre Kežmarok a Poprad do 20:00 a pre okresy Brezno, Rožňava, Revúca a Rimavská Sobota do 17:00.

Prvý stupeň platí pre okresy Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poltár a Lučenec do 14:00. Pre okres Košice a Košice – okolie do 18:00 a pre zvyšné okresy do 20:00.

Viac k témam: dažde, počasie, povodne, predpoveď počasia, silné búrky
Zdroj: Webnoviny.sk – Meteorológovia varujú sever Slovenska pred povodňami, intenzívne dažde hrozia vo viacerých okresoch © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -