Počas návštevy pápeža Františka v Šaštíne potrebovali ľudia zdravotnú pomoc, zasahovali aj leteckí záchranári (foto)

1

16.9.2021 Počas stretnutia s pápežom Františkom v meste Šaštín – Stráže v stredu potrebovalo pomoc od zdravotníckych záchranárov a dobrovoľníkov Slovenského červeného kríža 47 pacientov. Informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.
Viac o téme: Návšteva pápeža Františka na Slovensku
Doplnila, že do nemocníc previezli päť osôb, z toho dvoch letecky – s diagnózami náhla cievna mozgová príhoda a infarkt myokardu. Zvyšných troch pacientov záchranári transportovali do nemocníc s ťažkým zranením ramena a so stavom po kolapse, spojeným s bezvedomím.
Kolapsy a kuriózne prípady
Medzi najčastejšie zdravotné ťažkosti tak patrili kolapsy, úrazy a bolesti dolných končatín a hypotenzia. Záchranari pomáhali aj pri kurióznych prípadoch, ako je prisatý kliešť a chrobák v uchu.

Krčová podotkla, že zdravotníci dvoch pacientov po nahlásení zdravotných ťažkostí na mieste nenašli. Predpokladajú, že sa im zlepšil zdravotný stav a pôvodne nahlásené miesto preto opustili.
Posilnená tiesňová linka
Stredisko v súvislosti s pastoračnou návštevou pápeža Františka na Slovensku posilnilo tiesňovú linku 155 vo všetkých krajských operačných strediskách. Verejné priestory zaisťovali dobrovoľníci Slovenského červeného kríža (SČK), Záchranná zdravotná služba (ZSS) Bratislava a Záchranná služba Košice.

Posádky záchranárov aj ambulancie záchrannej zdravotnej služby boli k dispozícii návštevníkom na pevných stanovištiach.

V meste Šaštín – Stráže, Košiciach a Prešove dvojice operátorov z linky 155 priamo v dispečerskom stredisku na mieste zabezpečovali komunikáciu medzi krajskými operačnými strediskami a posádkami ZZS a SČK, ako aj logistiku a manažment pomoci pre pacientov.

Viac k témam: návšteva pápeža Františka na Slovensku, záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Počas návštevy pápeža Františka v Šaštíne potrebovali ľudia zdravotnú pomoc, zasahovali aj leteckí záchranári (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Fero z Vat-i-Kánskej lóže Klúča nič nevyriešil na Slovensku,len nás vyžral a zadlžil jeho návštevou. Ak hladá Klúčovú dierku, tak tá je v Číne či Japonsku ,tvar ich hrobiek♧ …Jeho ” tajomstvá” svet vzdelanejších už pozná čo do tajomstva života a smrti…Ich 7 stupňová lóža od Laika po pápeža ide cez Orión+ Dvojcentro galaxie+ Labuť, teda 7,8 a 9 hviezd…Gravitačné zákony našej galaxie nič iné nepovolujú, všetko zomiera a je vzkriesené v supermasívnej Čiernej diere ktorá drží celú našu galaxiu pohromade! A Ferova návšteva Slovenska v tom nič nezmenila a ani nikdy nezmení…Aj jeho hriešna duša poputuju cez Orión…

Comments are closed.