Vyšetrovatelia z tímu Očistec majú na krku ďalšie obvinenie

0

16.9.2021 Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry Ján Č. a Pavol Ď., ktorí boli už v pondelok 13. septembra obvinení policajnou inšpekciou pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva, sú obvinení aj v kauze ich kolegov Milana S. a Štefana M.

Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan, vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR štvoricu obvinil pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

„Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby, odbor Západ, v trestnej veci vedenej pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa po tom, čo dňa 6. septembra vydal uznesenie o začatí trestného stíhania, dňa 14. septembra vzniesol obvinenie voči štyrom príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru SR, odbor Bratislava, J. Č., P. Ď., M. S. a Š. M.,” uviedol Skladan.

Ján Č. a Pavol Ď., ktorí pracovali v rámci tímu Očistec na vyšetrovaní sledovaných trestných káuz, boli podľa medializovaných informáciií obvinení v súvislosti s vyšetrovaním trestných vecí zločineckej skupiny takáčovci. Druhé obvinenie štvorice policajtov má byť zase spojené so zámerom Národnej kriminálnej agentúry vyšetrovať aktivity policajnej inšpekcie.

Viac k témam: kauza Očistec, obvinenie, vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vyšetrovatelia z tímu Očistec majú na krku ďalšie obvinenie © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -