Odborníci zrejme plánujú zmeniť COVID automat, Lengvarský očakáva aj odpovede k tretej dávke vakcíny

0

1.9.2021 Vo štvrtok 2. septembra zasadne konzílium odborníkov. Ako po rokovaní vlády uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, témou bude aj prípadná zmena COVID automatu. Minister pripustil, že sa COVID automat budúci týždeň môže zmeniť, do úvahy však pripadá aj to, že sa zachová jeho súčasná podoba.
Viac o téme: Koronavírus
Počty hospitalizovaných sú stabilné a situácia je tak podľa Lengvarského zatiaľ dobrá. „Z môjho hľadiska je dôležité číslo počtu hospitalizovaných, lebo to zaťažuje zdravotnícky systém a znemožňuje ostatnú zdravotnú starostlivosť. V tomto je situácia zatiaľ stabilná,“ doplnil.

Minister zdravotníctva by mal mať tiež odpovede k tretej dávke vakcíny do piatka 3. septembra. Ako uviedol po rokovaní vlády, informácie mu má poskytnúť pracovná skupina, ktorá sa zaoberá vakcináciou. Odpovedať mu má na otázky, čo s treťou dávkou, pre koho bude určená a aké sú možné kombinácie vakcín.

Viac k témam: COVID automat, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Odborníci zrejme plánujú zmeniť COVID automat, Lengvarský očakáva aj odpovede k tretej dávke vakcíny © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -