Policajný prezident Kovařík je pripravený vysvetliť svoje kroky v súvislosti so zásahom inšpekcie

0

29.7.2021
aktualizované 28. júla, 13:51

Prezident Policajného zboru (PZ) Peter Kovařík je pripravený vysvetliť orgánom činným v trestnom konaní svoje kroky v súvislosti s minulotýždňovým zásahom Úradu inšpekčnej služby.

Kovařík doplnil, že nepozná a nebude komentovať informácie, ktorými disponuje krajský prokurátor Rastislav Remeta. O možnom začatí trestného stíhania vie len z médií. Stanovisko prezidenta PZ poskytol hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

Portál Noviny.sk v stredu informoval, že policajný prezident môže pre zastavenie rozbehnutého zásahu policajnej inšpekcie čeliť podozreniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti. Podľa spomínaného webu sa v stredu vo veci začína trestné konanie.

„Nebudem sa vyjadrovať do médií, na to sú tu orgány činné v trestnom konaní, aby situáciu preverili a ja som im plne k dispozícii. Uvedomujem si, že verejnosť si zaslúži vysvetlenie posledných dní a vnímam, že situácia nie je jednoduchá ani pre policajtov. Nebudem sa však obhajovať prostredníctvom médií, pretože nechcem, aby boli moje slová prekrúcané a zneužívané na politický boj, ktorý panuje. Keď nastane vhodný čas, vyjadrím sa aj verejne, zatiaľ Vás poprosím o trpezlivosť,“ dodal Kovařík

Kovařík prerušil minulotýždňový zásah inšpekčnej služby voči svedkom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorých podozrievali z krivých výpovedí. Podľa televízie v stredu vo veci začína trestné konanie. Policajná inšpekcia obvinila v utorok 20. júla Csabu Dömötöra, ktorého aj zadržali, a Mateja Zemana a Petra Petrova pre trestné činy krivej prísahy a krivej výpovede a marenia spravodlivosti.

Viac k témam: prezident Policajného zboru SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajný prezident Kovařík je pripravený vysvetliť svoje kroky v súvislosti so zásahom inšpekcie © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -