COVID automat zmenil podmienky pre vstup na hromadné podujatia, deti do 12 rokov nepotrebujú test

0

27.7.2021 Nové vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) k organizovaniu hromadných podujatí a k činnosti prevádzok počas pandémie sú od pondelka účinné.

Úrad v nich napríklad stanovil, že v prípade hromadných podujatí prekračujúcich povolený maximálny počet účastníkov podľa COVID automatu je na účasť potrebný negatívny výsledok PCR alebo LAMP testu, už nie antigénového testu. Platnosť negatívneho výsledku PCR testov sa predlžuje na 24 hodín.
Deti bez testu
Ďalej sa napríklad deti do 12 rokov nebudú musieť preukazovať negatívnym výsledkom testu všade tam, kde sa to aktuálne na území Slovenska vyžaduje.

Ide napríklad o interiéry akvaparkov, vybrané športové podujatia alebo oslavy organizované v prevádzkach. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.
Zmeny pre športové podujatia
Vyhláška tiež zmenila pravidlá pre športové podujatia. Tie však nadobudli účinnosť už v piatok 23. júla od 20:00. Nové pravidlá umožňujú v prípade športových podujatí maximálny počet účastníkov na úrovni 50 percent kapacity divákov.

„Podmienka najviac 2 000 divákov v exteriéri a najviac 1 000 v interiéri ostáva v platnosti pre žlté a horšie okresy. Pre zelené okresy sa táto podmienka ruší,” uvádza ÚVZ. Priestory pre divákov sa zároveň musia rozdeliť do sektorov, ktoré majú kapacitu najviac 1 000 divákov.

Viac k témam: COVID automat, hromadné podujatia, LAMP testy, PCR test
Zdroj: Webnoviny.sk – COVID automat zmenil podmienky pre vstup na hromadné podujatia, deti do 12 rokov nepotrebujú test © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -