Prezidentka Čaputová odovzdala poverovacie listiny novým slovenským veľvyslancom (foto)

0

23.7.2021 Prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok 22. júla odovzdala poverovacie listiny trom novým slovenským diplomatom, ktorí budú pôsobiť ako veľvyslanci Slovenskej republiky.

Vedúcim Stálej misie Slovenskej republiky pri Organizácii Spojených národov so sídlom vo Viedni sa stal Radomír Boháč. Dušan Matulay bude pôsobiť ako mimoriadny splnomocnený veľvyslanec SR a vedúci stálej misie SR pri Organizácii Spojených národov v Ženeve.
Prezidentka im prejavila dôveru
Katarína Žuffa Leligdonová sa stane mimoriadnou a splnomocnenou veľvyslankyňou SR v Kenskej republike, Burundskej republike, Eritrejskom štáte, Juhosudánskej republike, Komorskom zväze, Konžskej republike, Konžskej demokratickej republike, Rwandskej republike, Seychelskej republike, Somálskej federatívnej republike, Tanzánijskej zjednotenej republike a Ugandskej republike so sídlom v Nairobi.

Hlava štátu veľvyslancom zablahoželala k funkciám a vyjadrila dôveru, že budú odhodlane presadzovať záujmy SR a slovenských občanov.
Obhajoba slovenských hodnôt
„Očakávam od vás, že budete aktívne obhajovať naše základné a spoločné hodnoty. Pretože v otázkach slobody, demokracie, právneho štátu, tolerancie či princípov medzinárodného práva nie je možné ostať hodnotovo neutrálny. Dá sa byť len konzistentný,“ povedala Čaputová.

Prezidentka uviedla, že si uvedomuje náročnosť zahraničnej služby, ktorá ovplyvňuje aj životy rodinných príslušníkov. „Chcem sa aj im poďakovať za podporu, ktorú vám dávajú. A tiež potvrdiť, že pri výkone vášho poslania budete mať vždy podporu moju a môjho tímu, na ktorý sa s dôverou kedykoľvek obracajte,“ dodala.

Viac k témam: diplomati, veľvyslanci, vymenovanie do funkcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová odovzdala poverovacie listiny novým slovenským veľvyslancom (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -