Návšteva pápeža Františka na Slovensku vytrhne ľudí zo znechutenia, biskupi si želajú aj ukončenie sporov

1

20.7.2021 Návšteva Svätého Otca vytrhne ľudí zo série ťaživých správ, únavy, nedôvery a znechutenia. V pastierskom liste k príležitosti septembrovej návštevy Slovenska pápežom Františkom to na webe uviedla Konferencia biskupov Slovenska (KBS).
Želajú si zjednotenie spoločnosti
Tá si želá, aby návšteva pápeža Františka na Slovensku pomohla ľuďom odložiť a ukončiť všetky nezmyselné spory a dosiahnuť zjednotenie naprieč celou spoločnosťou.

„Prijmime ho s radosťou! Ale aj v pozornom očakávaní jeho slov, s duchovnou disponibilitou, ktorá patrí Svätému Otcovi. Nielen preto, že je to obľúbený pápež, ale najmä preto, lebo je to Peter dnešnej doby,“ uviedla KBS na webe.
Pápež tu bol v roku 2003
Dodala, že v dlhej postupnosti nástupcov svätého Petra je dnes pápež František, kto pokračuje v úlohe posilňovania ľudí v ich viere.

Naposledy navštívila Slovensko hlava katolíckej cirkvi v roku 2003, keď na trojdňovú návštevu pricestoval Ján Pavol II.

Viac k témam: cirkev, kresťania, pápež
Zdroj: Webnoviny.sk – Návšteva pápeža Františka na Slovensku vytrhne ľudí zo znechutenia, biskupi si želajú aj ukončenie sporov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Rabínsky ” pápež”, dúfajme že sa dá zaočkovať než prekročí Lengvarského koncentrák! A ak áno, tak potom už nepríde, pôjde asistovať Lasicovi….

Comments are closed.