Všetci traja kandidáti na stoličku šéfa Bratislavskej vodárenskej spoločnosti majú rovnaké plány na jej rozvoj

0
Pohľad na Bratislavu z mosta Apollo (Autor: SITA)

Kandidáti, ktorí sa uchádzajú o posty šéfov v štyroch bratislavských mestských podnikoch, mali okrem životopisu vypracovať aj rozvojové plány spoločnosti. Dragun pripomína, že pripraviť rozvojový plán firmy bol jednou zo základných požiadaviek, ale každý uchádzač si mal pripraviť svoj vlastný rozvojový plán. „Pokiaľ by niečo podobné spravili tri veľké spoločnosti, ktoré by sa stretli a dohodli by si cenu a každá by sa prihlásila do výberového konania, Protimonopolný úrad SR by to nazval kartelom,“ uviedol Dragun.

Podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej na bratislavskej radnici o probléme vedia. „Na základe podnetov od niektorých občanov, ktorí kontrolovali webové stránky, ale aj niektorých členov výberovej komisie prišla informácia, že niektorí kandidáti do Bratislavskej vodárenskej spoločnosti majú identický rozvojový plán,“ vysvetlila Skokanová. Výberová komisia zasadne siedmeho septembra a na základe predložených materiálov rozhodne, ktorí z kandidátov postúpi do ďalšieho kola.

Bratislava hľadá riaditeľov pre 4 mestské podniky

Bratislavská samospráva začala prijímať životopisy v polovici júla a záujemcovia mali čas na poslanie podkladov do 3. augusta. Mesto hľadá nových šéfov pre Odvoz a likvidáciu odpadu, Dopravný podnika Bratislava, Metro Bratislava a už spomínanú Bratislavskú vodárenskú spoločnosť. O posty generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva v štyroch mestských podnikoch sa uchádza 52 kandidátov. O miesto v bratislavských vodárňach sa uchádza 16 kandidátov, šéfom DPB sa chce stať 17 kandidátov, do OLO sa hlási tiež 17 kandidátov a o miesto v spoločnosti Metro Bratislava majú záujem dvaja uchádzači. Noví riaditelia mestských podnikov by mohli byť známi na konci septembra, keď o nich bude rozhodovať mestské zastupiteľstvo.

- Reklama -