Stretávali sa tam umelci, spisovatelia, publicisti a vzdelaní ľudia. Teraz chcú z klubu spisovateľov v Bratislave urobiť striptízový bar

0
Marek Maďarič (Autor: SITA)

„Klub vyše 35 rokov slúžil slovenskej spisovateľskej obci, vydavateľským a časopiseckým redaktorom či publicistom i ďalším umelcom a vzdelancom. Bol miestom osobných aj pracovných stretnutí mnohých osobností slovenskej literatúry, umenia a vedy, ktorých prínos do našej národnej kultúry je neoceniteľný,“ píše Spolok slovenských spisovateľov vo výzve. V klube na Laurinskej sa spisovatelia, vydavatelia a umelci stretávali vyše 30 rokov.

Spolok slovenských spisovateľov chce priestory na Laurinskej zachrániť za každú cenu a vyzýva ľudí z brandže, aby sa podpísali pod výzvu smerovanú na ministerstvo kultúry. K záchrane klubu spisovateľov sa pridali niektoré významné slovenské osobnosti. Svoj podpis pod výzvu pridali napríklad básnik Štefan Moravčík, bývalý predseda Spolku slovenských spisovateľov Jaroslav Rezník, šéfredaktor Literárneho týždenníka Štefan Cifra, šéfredaktor Kultúry Teodor Križka či poslanec parlamentu Jozef Mikloško.

Nájom je predmetom súdu

„Uvedený zámer nemá žiadnu oporu ani v zmluve o prenájme, na ktorú sa ARTHUR DS odvoláva ako na platnú, napriek tomu, že zmluva je predmetom súdnej žaloby vo veci jej neplatnosti,“ uvádza sa vo výzve ministrovi kultúry. Slovenskí spisovatelia pritom nájomcu, ktorým je spoločnosť ARTHUR DS, s.r.o., vyzvali, aby nemenil účel, na ktorý sú využívané priestory, kde sídli klub spisovateľov.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -