Smer žiada konať v obnove Divadla Aréna. Župana Drobu starosť politickej strany dojíma

0
Nový bratislavský župan Juraj Droba (Autor: TASR)

Krajská rada Smeru-SD v Bratislave vo výzve Drobovi pripomenula, že vláda ešte v decembri 2015 schválila pre BSK na rekonštrukciu kultúrneho stánku 4,5-miliónovú dotáciu. “Veríme, že predseda BSK v krátkej dobe oboznámi verejnosť so svojimi konkrétnymi krokmi, ktoré konečne umožnia Bratislavčanom užiť si kultúrne podujatia v dôstojnom prostredí,” uviedli zástupcovia vládnej strany. Droba v odpovedi uistil, že posúva veci vpred, ale “nie všetky lajdáctva a netransparentnosti predchádzajúceho vedenia BSK sa dajú stihnúť napraviť za mesiac”. Deklaroval, že v prípade rekonštrukcie vedie samosprávny kraj konštruktívne rokovania s ministrom financií Petrom Kažimírom  (Smer-SD) a vedením divadla. “Plány, ktoré máme s Divadlom Aréna, predstavíme do konca júna 2018,” informoval Droba.

Na kompletnú rekonštrukciu Divadla Aréna schválila vláda na podnet Ministerstva kultúry SR v decembri 2015 nenávratný finančný príspevok vo výške 4,5 milióna eur. Rekonštrukcia sa má týkať interiéru i obnovy javiskovej technológie, s čím súvisí aj stavebná rekonštrukcia, ktorej dôsledkom bude aj zmena vzhľadu budovy. Na rekonštrukciu vydal súhlasné stanovisko Krajský pamiatkový úrad Bratislava. 

BSK v roku 2016 vypísal tender na projektovú dokumentáciu i technológie. Oba tendre sa dostali pod paľbu kritiky, najmä zo strany SaS, ale napríklad aj súčasného krajského poslanca Jozefa Uhlera. Kraj súťaž na technológie napokon zrušil, avizoval, že vyhlási novú. S rekonštrukciou Divadla Aréna sa spájala aj kauza nevhodného správania vtedajšieho riaditeľa investičného odboru Úradu BSK Jána Keselého voči jednej z pracovníčok divadla pri rokovaní o priebehu verejného obstarávania. Keselý na svoju funkciu napokon rezignoval.

- Reklama -