Škultéty a Kusý sa obuli do Sulíka: Zúfalstvo a zastrašovanie

0
Rudolf Kusý (Autor: TASR)

Podobne, ako kandidátov na post predsedov Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Rudolfa Kusého a Pavla Freša, spomenul Sulík i Škultétyho meno ako príklad kandidáta s nejasným financovaním kampane. “Je dôležité vedieť, odkiaľ zobral peniaze, aké sú, koho, čo za to sľúbil, koľko ich je a či je to v súlade s tým, čo zodpovedá jeho majetkovým pomerom,” povedal Sulík na Škultétyho adresu.

Dotknutý kandidát to vníma ako snahu očierniť jeho kandidatúru a zároveň prejav neschopnosti lídra liberálov akceptovať súčasný stav. “Je zrejmé, že nebyť nezávislého kandidáta Škultétyho, neexistuje ani opozícia voči županovi zo Smeru,“ zdôraznil Škultéty. „SaS rezignovala na konštruktívnu kritiku a robenie opozičnej politiky a isto by bolo lepšie, keby zvážila stiahnutie svojej kandidátky, ktorá, mimochodom, nevie presvedčiť ani svojich koaličných partnerov o vzájomnej podpore,“ uviedol Škultéty.

Kusý: Nenechám sa zastrašiť

Nenechám sa zastrašiť, nebojím sa politických intríg a nezastavíte ma. Tak zase na vyjadrenie Richarda Sulík rareaguje kandidát na predsedu BSK a starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. 

“Keď tento týždeň vyšiel ďalší prieskum, v ktorom moja podpora narástla, povedal som, že očakávam nové podpásové útoky. Nemýlil som sa. Máme tu ďalší politický útok a opäť na môjho otca. Ja týmto pánom znovu odkazujem – nenechám sa zastrašiť a nebojím sa politických intríg. Mňa nezastavíte,” povedal TASR Kusý v reakcii na vyhlásenie Sulíka. Podľa jeho slov je neuveriteľné, že človek, ktorý sa stretáva s ľuďmi, ako je podnikateľ Marián Kočner, sa obracia k národu a rozpráva o transparentnosti.

Na financovanie volebnej kampane niektorých svojich súperov, medzi ktorými bol aj Kusý, upozornili v septembri aj kandidáti na šéfa BSK Daniel Krajcer aj Jozef Uhler. Kusý vtedy argumentoval, že si svoju kampaň od začiatku financuje najmä z vlastných úspor a z príspevkov od rodiny a rodinných priateľov. “Všetky príspevky a dary sú zverejnené na mojom transparentnom účte,” povedal.

- Reklama -