Osud stromov na bratislavskej električkovej zastávke je spečatený. Pre PL.sk ho prezradil župan Frešo

0
Predseda BSK Pavol Frešo (Autor: SITA)

Na zastávke električiek v Bratislave chcelo mesto vyrúbať päť stromov, lebo zavadzali. Problémom bol podľa mesta fakt, že stromy na zastávke Žilinská po jej rekonštrukcii bránili zastaveniu dvoch električiek idúcich za sebou. Výrub odsúhlasilo aj ministerstvo dopravy. Spomínané stromy mali byť odstránenéndo konca marca, s tým však nesúhlasili aktivisti a ani predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Tomu sa nakoniec podarilo výrubu zabrániť. „Včera župa definitívne rozhodla, že žiaden výrub stromov na zastávke električiek Žilinská nebude, dnes by mali občania dostať túto informáciu do svojich poštových schránok,“ povedal pre ParlamentnéListy.sk Pavol Frešo. „Podľa pôvodného vyjadrenia ministerstva v prípade, ak tam mala byť zastávka, nemohli tam byť stromy a v súlade s tým teda mesto požiadalo o výrub,“ dodal Frešo, ktorý s výrubom stromov od začiatku nesúhlasil.

„Nakoniec sme po debate s ministerstvom a po veľmi úzkej koordinácii s mestom mohli vydať rozhodnutie, že za istých podmienok – teda, že električky naozaj nebudú zastavovať priamo na úrovni stromov, tam tie stromy ostanú. Tým pádom je všetko zachránené,“ vyhlásil Frešo a dodal, že ho v tomto prípade teší, že ministerstvo, župa a mesto sa dokázali dohodnúť. 

Autor: ak, lb

- Reklama -