Objavil sa ďalší kandidát, ktorý sa chce stať bratislavským županom. Ide o známe meno

0
Rudolf Kusý (Autor: TASR)

Na tlačovej konferencii chce Kusý predstaviť dôvody kandidatúry, programové piliere i štýl politiky.

Kusý je absolventom Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Študoval dejepis – občianska náuka – etika. Neskôr absolvoval manažment na City University. Po skončení vysokej školy pôsobil v školstve a pracoval s mládežou. Neskôr prešiel do súkromnej sféry, kde pôsobil vo viacerých manažérskych funkciách. 

V komunálnych voľbách v roku 2010 bol ako nezávislý kandidát zvolený za starostu mestskej časti Nové Mesto. Vo funkcii starostu pokračoval aj po komunálnych voľbách v roku 2014.

Svoju kandidatúru na post šéfa BSK doteraz oficiálne potvrdil bratislavský mestský poslanec a vicestarosta mestskej časti Jarovce Jozef Uhler, poslanec Národnej rady SR za SaS Juraj Droba a predseda Strany zdravotne a sociálne znevýhodnených občanov (SZSZO) Ľubomír Kolárik. Taktiež aj spevák, moderátor a podnikateľ Martin Jakubec a líder neformálnej občianskej platformy Statoční ľudia slobody Rastislav Blaško.

Súčasný predseda BSK Pavol Frešo uviedol začiatkom roka v TABLET.TV, že o kandidatúre uvažuje.

“Ja som urobil aj veľa chýb a uvedomujem si, že som nebol dobrý centrálny politik, s SDKÚ som zlyhal. Ale ako župan, trúfam si povedať, že by som odpočet vedel zvládnuť,” vyhlásil.

- Reklama -