Noční vlci opäť na Slovensku. Nitrianska radnica je zaskočená a dištancuje sa

0
Noční vlci na Slavíne (Autor: lb)

Akcia sa koná v rámci podujatia Slovanský svet, ktoré je súčasťou festivalu Slavica fest a mestských slávností. Motorkári z rôznych klubov a štátov prídu do Nitry po viacerých trasách, ktoré spájajú jednotlivé slovanské štáty. Južná trasa vedie z Macedónska cez ďalšie krajiny bývalej Juhoslávie, západná sa začína v Nemecku a smeruje cez Čechy až na Slovensko. Noční vlci majú prísť po východnej trase, ktorá sa začína v Moskve a vedie cez Bielorusko.

Radnica sa už od tejto akcie dištancovala. Ako uviedol viceprimátor Ján Vančo, mesto Nitra neberie za stretnutie motorkárov zodpovednosť. Podľa jeho slov o ňom magistrát ani nebol od organizátorov Slavica festu informovaný. „Ani do poslednej chvíle nebolo jasné, že takéto podujatie bude. V programe je iba napísané, že bude sadenie lipy slovanskej vzájomnosti. Celá akcia je monitorovaná Policajným zborom Slovenskej republiky, z ktorého máme informáciu, že nevykazuje známky nejakého extrémistického konania. Opakujem, nie je to oficiálna akcia mesta. Je to akcia občianskeho združenia Slavica, ktorí aj preberajú zodpovednosť za túto akciu a ktorí tvrdia, že nepríde k žiadnym problémom. Na tomto podujatí sa za mesto Nitra nezúčastní žiadny oficiálny predstaviteľ,“ skonštatoval Vančo.

Podľa jeho slov bolo mesto informované, že z ruského klubu Noční vlci by malo prísť približne osem motorkárov. „Boli sme informovaní, že z policajného hľadiska sú bezproblémoví. Chceme preto veriť, že táto akcia dopadne bez incidentov,“ dodal Vančo.

- Reklama -