Most SNP je v poriadku, nevidím dôvod na hysterické reakcie, tvrdí Nesrovnal

0
Primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal (Autor: SITA)

Nesrovnal tvrdí, že Most SNP je v poriadku. V rámci obnovy vozovky však musela byť použitá špecifická technológia, ktorá sa nepoužíva na iných komunikáciách.

“Ľudia sú možno menej zvyknutí na ten zvukový efekt, keď idú po asfalte posypanom kamienkami a myslia si, že to nie je dobré. Tak to ale má byť, je to pre oceľovú konštrukciu, aby bola asfaltová vrstva vodonepriepustná, inak by pretekala a stalo by sa to, čo predtým,” vysvetlil primátor.

Magistrát spresnil, že povrch vozovky je z liateho asfaltu, pričom ide o špeciálny asfalt, ktorý zabezpečuje ochranu oceľovej mostovky. Nakoľko je vodonepriepustný, je potrebné ho po umiestnení na komunikáciu “zdrsniť” kamenivom.

“Následne po zdrsnení prebieha určitý čas utláčanie a potom pri vhodnej technologickej teplote (asfalt musí mať teplotu nižšiu ako 40 stupňov Celzia) sa zrealizuje odstránenie prebytočného a nedostatočne priľnutého kameniva,” podotklo mesto. 

Na mostovku sa používa podľa samosprávy iný typ asfaltu, takisto iná forma opravy. “Nová vozovka má rovnakú hrúbku ako pred opravou, nedochádza k žiadnemu preťaženiu,” deklaruje samospráva s tým, že všetky práce na oprave vozovky Mosta SNP sa realizovali podľa navrhnutého technologického postupu a plánovaného harmonogramu.

Primátor poznamenal, že na opravu mosta po celý čas dozeral autorský aj stavebný dozor. “Mali sme dobrý stavebný a autorský dozor oni pripravujú správu o priebehu rekonštrukcie, čakám na ňu, keď mi ju doručia, potom sa pozriem, či sú tam nejaké chyby,” podotkol Nesrovnal.

Opravu vo výške 1,5 milióna eur realizovala rakúska spoločnosť Swietelsky-Slovakia. Prebiehala od 3. júla do 31. augusta. Najprv sa opravovali vonkajšie jazdné pruhy a následne vnútorné. Doprava bola počas celej opravy obmedzená len čiastočne, most bol prejazdný v každom smere. Obdobie rekonštrukcie bolo vybrané zámerne, vychádzalo z nižšej frekvencie dopravy v prázdninovom období.

- Reklama -