Moslimovia v Piešťanoch vraj čelia rastúcej nenávisti. Všimli si to aj v USA

0
Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)
Za údajnou zmenou prístupu k moslimom v Piešťanoch je podľa New York Times vzostup populistických hnutí podporovaných migračnou krízou. Objavujú sa vraj verbálne, ale aj fyzické útoky voči turistom moslimského pôvodu. 
 
Jeden z nich sa americkému denníku posťažoval, že za tie roky, čo jazdí do Piešťan, sa až tento rok stretol s tým, že na jeho ženu, zahalenú podľa islamských zvykov, pokrikovali, nech vypadne, a nadávali jej. 
 
New York Times cituje aj miestneho majiteľa jednej z predajní kebabu, ktorý vraj vo svojej prevádzke v Piešťanoch žiadne konflikty medzi miestnymi Slovákmi a moslimskými zákazníkmi nemal až do vlaňajška. Dvadsaťdvaročný Slovák sa v jeho podniku vraj postavil a začal nadávať jednému zo zákazníkov. V ten istý večer sa muž navyše vrátil a rozbil mu všetky okná na prevádzke. 
 
Sťažnosti potvrdzuje aj hovorkyňa piešťanského primátora Eva Bereczová, ktorá sa obáva, že bude situácia ešte horšia, a varuje, že ľudia si dovoľujú na verejnosti povedať a robiť veci, ktoré by si v minulosti len tak nedovolili. 
 
Celý text v angličtine nájdete TU
 
- Reklama -