Kúpalisko v areáli IUVENTY na Búdkovej ceste v Bratislave malo byť otvorené v polovici júna. Ľudí tam nepustili ani koncom júla

0
Kúpalisko v areáli Iuventy na Búdkovej ceste v Bratislave (Autor: ReproFoto: Facebook)

Podľa videa, ktoré sa objavilo na Facebooku, sa do areálu nepodarilo dostať ani novinárom a zástupcom občianskych združení, ktoré bojujú za otvorenie kúpaliska „Mičurín“. Do cesty sa ľuďom postavil člen bezpečnostnej služby, ktorý sa odvoláva na to, že je v areáli len zamestnancom a dodržiava príkazy nadriadených.

Facebookový profil skupiny aktivistov bojujúcich za záchranu kúpaliska si môžete pozrieť TU

Incident pred areálom IUVENTY na Búdkovej ceste v Bratislave vyvolal rozhnevané reakcie aktivistov z občianskych združení, ktorí teraz žiadajú ministra školstva, aby okamžite odvolal generálneho riaditeľa IUVENTY Rastislava Pavlíka aj jeho zástupcu Jána Hrubého. Obaja sú podľa aktivistov zodpovední za nečinnosť, netransparentné výberové konanie a aj za to, že kúpalisko stále nie je otvorené napriek tomu, že to umožňuje jeho technický stav.

Podľa kritikov riaditeľa IUVENTY sa opakuje podobný scenár ako v roku 2013, keď sa bývalé vedenie štátnej inštitúcie vyhováralo na to, že nemôže otvoriť areál kúpaliska pre zlý technický stav bazénov. Pod tlakom verejnosti kúpalisko nakoniec otvorili, ale teraz sa ľudia obávajú, že navzdory odporu verejnosti sa jeho brány zavreli navždy.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler ešte začiatkom minulého mesiaca pre portál Bratislavskenoviny.sk uviedol, že kúpalisko „Mičurín“ by mohlo byť otvorené v polovici júna s tým, že mesto hľadá prevádzkovateľa. Leto je v plnom prúde, bazény zívajú prázdnotou a rastú obavy, že areál na Búdkovej ceste IUVENTA predá investorom. V uplynulých týždňoch ho totiž označila za nadbytočný a zamestnanci, ktorí pracujú v tamojších zariadeniach, sa majú presťahovať do sídla na Karloveskej ceste v Bratislave. Minister Draxler vyhlásil, že ide len o racionalizáciu a rezort nemá v pláne predať areál na Búdkovej ceste.

Viac si môžete o kauze areálu na Búdkovej ceste v Bratislave prečítať TU

- Reklama -