Konečne môžeme začať riešiť aj staré resty, vyhlásil Nesrovnal. Pozrite sa, o čo ide

0
Ivo Nesrovnal (Autor: TASR)

„Už keď som sa rozhodol kandidovať za primátora, vedel o tom, že najväčším problémom mesta nie je nedostatok plánov a vízií, ale nedostatok peňazí a kompetencií. Plánov máme plné skrine a rozprávať o víziách bez kontaktu s realitou je tá najlacnejšia volebná kampaň,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal vo svojom komentári na stránke Hospodárskych novín. Podľa neho je problém tieto plány a koncepcie napĺňať, keď nie je za čo.

Nesrovnal preto vnímal ako svoju manažérsku úlohu zabezpečiť viac peňazí v mestskej kase s tým, že skôr než ich začne pýtať inde, uprace si doma. Napriek veľkým investíciám do cestnej infraštruktúry, čistoty, zelene a verejnej dopravy sa počas jeho pôsobenia znížilo zadlženie mesta, pričom pohľadávky po splatnosti osekali na minimum. Bratislava má tak rekordný rozpočtový prebytok vo výške dvadsaťšesť miliónov eur.

„Konečne môžeme začať riešiť aj staré resty,“ napísal Nesrovnal. Myslel tým opravy historických pamiatok, mestských budov, dopravné stavby, na ktoré sa roky čaká, bezbariérové úpravy zastávok či nové parčíky, ak to teda schvália poslanci.

Pripomenul, že v Bratislave v skutočnosti žije o dvestotisíc ľudí viac, ako sa uvádza v tabuľke Štatistického úradu SR. Pre tieto nepresnosti prichádzajú Bratislavčania o milióny eur ročne. Milióny, ktoré by mohli ísť na cesty, chodníky, zeleň, verejnú dopravu, kultúru či sociálne služby.  

 

- Reklama -