Exorcista posvätil Jurinovej úrad, ktorý prebrala od smerákov. Odpoveď z vládnej strany na seba nenechala dlho čakať

0
Exorcista na úrade Žilinského samosprávneho kraja (Autor: ReproFoto: Facebook/Richard Vašečka)
Fotku z udalosti, ktorá sa dostala aj do médií, uverejnil na svojom facebookovom profile poslanec hnutia OĽaNO Richard Vašečka. Pripojil aj krátky komentár, v ktorom na rovinu píše, že na žilinskú župu bol skutočne pozvaný exorcista. 
 
„Práve som sa vrátil z posviacky úradu Žilinského samosprávneho kraja. Bol to veľmi silný duchovný zážitok. Ďakujem zaň županke Erike Jurinovej, ktorá pozvala exorcistu pátra Ľuboša Václaveka. Nech Pán žehná celý Žilinský kraj, jeho obyvateľov, Úrad ŽSK, jeho zamestnancov a špeciálne predsedníčku ŽSK Eriku Jurinovú!“ píše Vašečka na sociálnej sieti a prikladá spomínanú fotografiu
 
Na snímke stojí Vašečka medzi exorcistom a župankou Jurinovou, ktorá úrad prebrala po smerákovi Jurajovi Blanárovi. Po jej ľavej ruke je ďalší muž, na fotke označený ako Lukáš Turčina. Ide zrejme o asistenta poslanca Miroslava Sopka (OĽaNO). 
 
Samotný akt „exorcizmu“ si všimli aj médiá a kritické ohlasy prišli nečakane až o pár dní. Fotka „spirituálneho čistenia“ úradu Žilinského samosprávneho kraja je z 9. januára 2018 a prvé posmešné poznámky sa objavili až po dvoch dňoch. 
 
Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) sa ozvala medzi prvými. „Tak teraz určite všetkým v ŽSK odľahlo. Kňaz-exorcista posvätil úrad. Ja neviem, ale možno to už ani na smiech nie je. Možno navrhnú ministerstvo exorcizmu v budúcnosti,“ píše Beňová na Facebooku. 
 
Vyjadrenie europoslankyne je však iba slabý odvar toho, čo novej žilinskej županke na sociálnej sieti naložil Beňovej stranícky kolega Ľuboš Blaha (Smer-SD). Celý jeho komentár je ladený silne ironicky. 
 
„Dočítal som sa, že Jurinová nechala do úradu Žilinského samosprávneho kraja pozvať exorcistu. Zrejme vymetali diabla. V 21. storočí. Bravó! Zajtra v Žiline možno zasadne inkvizičný tribunál a upália nejakú bosorku. A v školách zrušia hodiny fyziky a chémie a nechajú rituálne spáliť kacírske stredoškolské učebnice, čo spochybňujú také samozrejmosti, ako že Slnko obieha okolo Zeme a tak, ach, tí Satanovi služobníci. A vzápätí treba zrúcať nemocnice a polikliniky, budeme zase púšťať krvou a volať exorcistov – Erika, ideš! Skúste sa niekto vzoprieť, zavolajú Vašečku so španielskymi botami. Rozdajú s Jurinovou Kladivo na čarodejnice do každej domácnosti a hneď bude v kraji lepšie…“ ironizuje Blaha. 
 
Tým sa však jeho status venovaný exorcizmu na Žilinskej župe ani zďaleka nekončí a v závere prichádza rázny útok na celú opozíciu, ktorej je hnutie OĽaNO súčasťou. 
 
„Gratulujem Slovensku k pokrokovej opozícii, som rád, že slovenská pravica prináša moderné riešenia a držím palce Jurinovej a celému OĽaNO, nech zase vrátia starý dobrý stredovek do každej slovenskej doliny, veď preto ich ľudia volili, či? Pomóóóc! Ja len, že toto je tá ospevovaná alternatíva voči Smeru – len aby sme si naliali čistého vína,“ uzatvára Blaha, ktorý pripojil aj upravenú fotografiu z dnes už klasického hororového filmu Exorcista. Až na to, že medzi postavami je aj Erika Jurinová. 
 
 
- Reklama -