Aký darček pre učiteľku najviac poteší? Vyskúšaj tričko na Svetový deň učiteľov (+ tipy)

0
KWs: “tričko s vlastnou potlačou”, “tričká s vlastnou potlačou”, "mikina s vlastnou potlačou”

Svetový deň učiteľov sa blíži – už 5. októbra si učitelia a profesori zaslúžia malú pozornosť za ich neúnavnú prácu. Ak premýšľaš, aký je vhodný darček pre učiteľa, určite vyskúšaj tričko pre pani učiteľku s vlastnou potlačou. Vyrobiť tričko s vlastným nápisom je jednoduché a v tomto krátkom článku ti poradíme, ako na to!

👩🏻‍🏫 Kedy je Deň učiteľov a aký darček dať pani učiteľke?

Nenechaj sa zmiasť – na Slovensku oslavujeme deň učiteľov rovno dvakrát. Najprv 28. marca, na pamiatku narodenia J. A. Komenského, a potom 5. októbra – to je celosvetovo uznávaný dátum pre Svetový deň učiteľov. Klasický darček pre pani učiteľku je napríklad kvet. A hoci je to určite pekné poďakovanie, odporúčame ti ho doplniť o darček, ktorý vydrží a vďaka ktorému si pani učiteľka na tvoju triedu zakaždým s radosťou spomenie – dámske tričko s vlastnou potlačou pre učiteľov.

Prinášame ti aj nápady na vtipné texty na učiteľské tričko:

  1. Najlepšej pani učiteľke
  2. Jedinej pani učiteľke, ktorá dokáže naučiť odmocniny
  3. [MENO UČITEĽA], telocvikár, ktorý nás naučil zvládať životné kotrmelce
  4. 👧🏻🧒👦🏼❤️👨🏼‍🏫
  5. Pani učiteľka, pre Vás by sme aj prepadli!

👕 Tipy na potlač triednych tričiek

Dobrým nápadom býva vyrobiť viaceré tričká s vlastnou potlačou nielen pre pani učiteľku či pána učiteľa, ale aj tričká pre spolužiakov a vytvoriť tak triedne tričká. Takto budete mať všetci jedno triedne tričko s potlačou, ktoré vás spája a bude vám pripomínať nielen Svetový deň učiteľov, ale aj všetkých kamarátov a spolužiakov. Triedne tričká môžete využiť na rôzne skupinové školské aktivity, napríklad výledy, maturity či koniec školského roka. Ak si objednáš viacero tričiek – povedzme okolo 30 kusov pre celú triedu, dostaneš naviac hromadnú zľavu až do výšky 40 %!

Tu je niekoľko tipov na nápis na triedne tričko s potlačou:

  1. Na prednej strane: 2.B | 2022/2023 a na zadnej strane: MENO
  2. 4. C – EXTRA TRIEDA
  3. Moja trieda drží spolu

👩‍🎓 Motívy na tričká pre deviatakov a mikina pre maturantov

Keď budeš vytvárať tričko online na Svetový deň učiteľov, môžeš jednou cestou premýšľať aj nad dizajnom na tričko pre maturantov či nad tým, ako by mohla vyzerať deviatacka mikina s vlastnou potlačou pre tvoju triedu. A ak sa ti stane, že nebudeš mať nápad na vlastný motív na potlač školského trička či mikiny, nebude to žiadny problém. Ak na tvorbu využiješ online Kreátor, môžeš si vybrať zo stoviek predvolených motívov na školské oblečenie. Tie sú navyše zoradené do kategórií, aby sa ti ľahšie vyberalo. Takže, žiaden strach – zvládneš to aj bez toho, aby si bola profesionálna grafička či grafik!

Tipy na nápisy na deviatacke tričká a tričká pre maturantov

  1. Som dobrý ročník – Maturant 2023
  2. Škôlku a základku mám za sebou – kam teraz?
  3. Blood + Sweat + Tears = Maturita

🌐 Tričko pre učiteľa podľa predmetu

Ak ste so spolužiakmi mali šťastie na skvelého pedagóga, ktorý vám dokázal dobre vysvetliť nejaký konkrétny predmet alebo vo vás vzbudiť lásku k tomuto predmetu, možno by stálo za to pouvažovať nad tým, ako by vyzeralo učiteľské tričko alebo polokošeľa pre učiteľa, ktorá by zohľadňovala práve tento predmet.

Vyskúšaj si vytvoriť napríklad:

  1. Tričko s rovnicou pre pani učiteľku matematiky
  2. Futbalová mikina s potlačou pre telocvikára
  3. Tričko s vtipným anglickým nápisom pre jazykára
  4. Mikina s potlačou historických míľnikov pre dejepisára
  5. Tričko s Albertom Einsteinom s vyplazeným jazykom pre fyzikára
  6. Mikina s nápisom v nemčine pre pani učiteľku nemčiny

📸 Ako pripraviť špeciálne tričko pre triedneho?

Triedny učiteľ je nielen tvoj pedagóg, ale aj človek, ktorý sa celej triede špeciálne venoval niekoľko rokov a pomáhal z teba a tvojich spolužiakov vytvoriť ľudí, pripravených do sveta dospelých. Aj preto si zaslúži na Svetový deň učiteľov špeciálny darček. Náš tip je mikina či fototričko s potlačou – jednoducho oblečenie s vlastnou fotkou, na ktorej bude celá vaša trieda, spolu s nejakým nezabudnuteľným výrokom tvojho triedneho učiteľa.

Fotografiu celej triedy môžeš umiestniť dopredu či zo zadnej strany na tričko alebo mikinu. Zaujímavým nápadom je však aj spraviť koncoročné tablo ako potlač na tričko – predstav si tričko či mikinu s potlačou portrétov spolužiakov – takto môže byť tvoj triedny učiteľ doslova polepený tvojimi spolužiakmi z každej strany! Či už bude tričko nosiť, alebo to bude „len“ suvenír, určite to bude darček pre učiteľa, na ktorý nezabudne.

🎁 Iné tipy na darčeky pre učiteľku

Tričko s potlačou alebo mikina s potlačou školského motívu sú, ako sa hovorí, trefou do čierneho. Jednak sú to darčeky, ktoré sa len tak „neonosia“ a jednak na nich žiaci môžu ukázať svoju kreativitu a zhotoviť darček pre učiteľa presne podľa svojich predstáv.

Existujú však aj klasickejšie darčeky na Deň učiteľov či na koniec školského roka. Môže to byť napríklad zlatá retiazka alebo prívesok či náramok. Podobne, ako mikina s potlačou, ani tieto darčeky nezvädnú, nepokazia sa, či inak neexspirujú. Ich problémom je to, že sú predsa len trochu drahé a hoci sa na ne zloží celá trieda, je možné, že sa netrafíte do vkusu vášho pedagóga, a v tom prípade ide doslova o vyhodené peniaze. V prípade, že sa učiteľovi rozhodnete kúpiť klenot, odporúčame konzultovať takýto darček s učiteľským zborom, resp. s partnerom vášho učiteľa – ten či tá by mali najlepšie vedieť, aký je jeho štýl a vkus.

Do tvorby triedneho trička či mikiny pre učiteľa sa však zapojí celá trieda a výsledok bude naozaj originálny kúsok. Nemusíš sa báť ani o veľkosť, pretože vďaka tabuľke veľkostí pri každom tričku s potlačou či mikine pre učiteľov uvidíš, ktorá veľkosť je tá správna pre tvoju pani učiteľku.

- Reklama -