Krpelan: Mám vážne obavy, že Remišová chce stranu zničiť a všetkých vyhnať

0
Roman Krpelan. (Foto: facebook)

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová odvolala z funkcie generálneho manažéra strany Romana Krpelana, ktorý bol v minulosti hovorcom prezidenta Andreja Kisku. Medzi dôvodmi odvolania Remišová uviedla, že ľudia v strane ani netušia, kto je generálny manažér.

Krpelan v rozhovore pre portál Webnoviny.sk povedal, že Remišová postupovala účelovo a že najľahšie je vyhovoriť sa na nejakých nespokojných členov strany. Doplnil, že ešte donedávna bol na každej koaličnej rade spolu s Remišovou, na každom poslaneckom klube a každom predsedníctve strany. Nikdy žiadne výhrady podľa jeho slov neboli.

„Skutočným dôvodom odvolania, a Veronika Remišová sa tým netají, je, že potrebovala získať väčšinu v predsedníctve, ktoré mohlo proti jej vôli odhlasovať mimoriadny snem. Médiám, samozrejme, nemôže priznať, že postupovala účelovo a nedemokraticky. Ale hovorí jej to sedem z desiatich poslancov vlastnej strany,” podotkol. Zdôraznil, že päť poslancov, ministerka, dvaja štátni tajomníci a väčšina členov predsedníctva vyjadrili nedôveru predsedníčke a oznámili, že ich už nebude zastupovať v koalícii a budú sa s koaličnými partnermi rozprávať o ďalšom fungovaní.

„Mám vážne obavy, že v záujme predsedníčky je stranu úplne zničiť a vyhnať z nej všetkých ľudí. Veľmi ma mrzí, že osobné ambície jedného človeka pravdepodobne zničia celú stranu,” povedal.

- Reklama -