Fico: Rozklad štátu spôsobuje Matovičova chobotnica v silových zložkách a justícii

0
Robert Fico (Smer-SD) Foto: TASR

Rozklad štátu spôsobuje chobotnica Igora Matoviča (OĽaNO) v silových zložkách a justícii – vyhlásil Robert Fico (Smer-SD), keď na tlačovej konferencii rozoberal kajúcnikov a ich prepojenie na Igora Matoviča.

Skutočnosť o prepojení podľa Fica potvrdzuje prevod 20 miliónov eur zo štátneho rozpočtu do rozpočtu Slovenskej informačnej služby (SIS), čo mala byť podľa exriaditeľa NAKA Zuriana suma za prestup kajúcnika Makóa z prostredia finančnej správy do SIS. Vyplatenie peňazí dokazujú podľa opozičného politika Fica verejne dostupné dáta prevodov zo štátneho rozpočtu, v ktorých je táto suma uvedená a poslaná v štyroch cykloch priamo do rozpočtu SIS.

“Tieto fakty môžu dokazovať, že Igor Matovič používal Makóa ako svojho kajúcnika v trestných veciach slúžiacich na politický boj. Skutočnosť, že Makó je stále na slobode a na Slovensko chodí vypovedať súkromným lietadlom priamo z Dubaja, tieto podozrenia len potvrdzujú,” myslí s Fico.

Druhou kľúčovou informáciou je podľa neho uniknutá správa z mobilnej aplikácie, ktorá má pochádzať od vyšetrovateľa Čurillu a ktorá môže potvrdzovať, že vyšetrovateľ Čurilla posielal kajúcnikom v trestných veciach presné inštrukcie, čo majú hovoriť. 

V spomínanej správe by mal inštruovať vyšetrovateľ Čurilla svedka bod po bode, ako má svedčiť na konkrétnych ľudí.  

“Tieto informácie zrejme významne znepokojili predstaviteľov vládnej koalície, prezidentku, generálneho a špeciálneho prokurátora, šéfa polície či šéfa inšpekcie ministerstva vnútra, ktorí sa stretli v neodpočúvateľnej miestnosti SIS na dôvernom stretnutí. Preto sme v rámci strany SMER – SD zvolali výbor NR SR pre kontrolu SIS a rovnako tak aj mimoriadnu schôdzu NR SR, ktorá by sa mala uskutočniť v utajenom režime a kde by mal vystúpiť premiér Heger a povedať, o čom táto schôdza mocenských špičiek v priestoroch SIS bola a prečo sa vlastne udiala,” vyhlásil Fico.

Ak Smer-SD nedostane dôveryhodné odpovede, avizuje zvolanie stretnutia diplomatov členských štátov EÚ, ktorých bude informovať o stave právneho štátu na Slovensku.

- Reklama -