Blahodarné slnečné lúče

1

Na zemský povrch dopadá 20 000-krát viac slnečnej energie, než je súčasná energetická spotreba ľudstva. Na rozdiel od neobnoviteľných zásob fosílnych palív, ktorých zásoba vydrží niekoľko desiatok rokov, v lepšom prípade niekoľko generácií, zásoba slnečnej energie je nevyčerpateľná. Špecializáciou a špecialitou spoločnosti EU-POWER sú kvalitné a efektívne solárne systémy a elektrárne na kľúč.

(c) Foto: EU-POWER

Na zemský povrch dopadá 20 000-krát viac slnečnej energie, než je súčasná energetická spotreba ľudstva. Na rozdiel od neobnoviteľných zásob fosílnych palív, ktorých zásoba vydrží niekoľko desiatok rokov, v lepšom prípade niekoľko generácií, zásoba slnečnej energie je nevyčerpateľná. Špecializáciou a špecialitou spoločnosti EU-POWER sú kvalitné a efektívne solárne systémy a elektrárne na kľúč. Slnečné žiarenie je voľne dostupným zdrojom ekologickej energie, ktorého potenciál sa snažíme ovládnuť. Technológie, ktoré nám to umožňujú, sa z roka na rok zdokonaľujú a investícia do nich sa stáva čoraz rentabilnejšou. Priame solárne žiarenie v súčasnosti vieme aktívne využívať na získavanie energie dvomi spôsobmi. Tým prvým sú solárne kolektory slúžiace na ohrev vody a tým druhým fotovoltické články vyrábajúce elektrickú energiu.

(c) Foto: EU-POWER

Solárne kolektory

Doterajšie skúsenosti potvrdzujú, že solárne kolektory sa oplatia každej domácnosti, ktorá má aspoň 3 až 4 členov. Solárny ohrev dokáže pokryť vyše 60 % ročnej spotreby teplej vody. V letných mesiacoch to môže byť dokonca celých 100 %, čo znamená, že mimo vykurovacej sezóny nie je takmer vôbec potrebné zapínať kotol. S rýchlejšou návratnosťou možno rátať tam, kde sa teplá voda spotrebúva vo veľkom množstve, napríklad na ohrev vody v bazéne alebo v bytových domoch. Solárne kolektory sa úsporami energie samy splatia aj o 5 – 7 rokov, v prípade že bol na ohrev vody používaný plyn. Návratnosť je ešte rýchlejšia, ak bola predtým na ohrev vody využívaná elektrická energia zo siete. Ďalších 20 – 30 rokov potom pracujú prakticky zadarmo. Solárny systém zvyšuje hodnotu domu, nehovoriac o tom, že novostavby, ktoré musia spĺňať energetickú triedu A1, sa už bez alternatívneho zdroja energie ani nezaobídu.

Fotovoltické panely

K vyššej energetickej nezávislosti a úsporám na prevádzkových nákladoch domácnosti môže prispieť vlastná solárna elektráreň. Je výhodným riešením najmä pre tých, ktorí vedia využiť doma vyrobenú elektrickú energiu v poludňajších hodinách, t. j. v čase najväčšej intenzity slnečného žiarenia. Zvýšiť vlastnú spotrebu elektrickej energie na približne 30 % je možné riadením spotreby, napr. načasovaním zapnutia spotrebičov, umývačky riadu a práčky, na čas okolo obeda. Ekonomicky výhodným spôsobom zvyšovania vlastnej spotreby elektriny je využiť prebytky vlastnej elektrickej energie na ohrev teplej vody alebo klimatizáciu. Riešením môže byť aj orientácia fotovoltických panelov na východ a západ, čo síce zníži energetický zisk z každého panelu oproti južnej orientácii, ale vyrovná ich výkon počas dňa. Ďalšie zvýšenie vlastnej spotreby až na 60 % je možné dosiahnuť využitím elektrických akumulátorov.

Spoločnosť EU-POWER

» Používa kvalitné komponenty
Do všetkých svojich stavaných elektrární vyberá a inštaluje kvalitné produkty renomovaných európskych a svetových výrobcov.
» Vybaví za vás kompletnú administratívu
Zákazník sa v rámci výstavby FV elektrární nemusí starať o potrebnú administratívu.
» Garantuje pripojenie do elektrickej siete
Vďaka dlhoročnej skúsenosti s výstavbou elektrární rôznych veľkostí a typov garantuje zákazníkom splnenie všetkých technických podmienok na pripojenie elektrárne do sietí distribútorov.
» Navrhne optimálny výkon elektrárne a kapacity akumulátorov
Cieľom spoločnosti EU-POWER je spokojnosť s inštalovaným riešením. Návrh optimálneho výkonu elektrárne aj kapacity batérií sa preto odvíja od investičnej výhodnosti a návratnosti pre klienta.
» Dlhodobo garantuje záruku
Garancie zahŕňajú výkonovú záruku na minimálne 90 % výkonu po 10 rokoch a 80 % výkonu modulov po 25 rokoch, 10-ročnú produktovú záruku na fotovoltaické moduly, minimálne 5-ročnú produktovú záruku na striedač a 5-ročnú záruku na všetky montážne a inštalačné práce.
» Zaisťuje bezproblémový servis
V spolupráci s výrobcami technológií zaisťuje profesionálny a rýchly záručný a pozáručný servis.
» Chráni životné prostredie. Recykluje!
Na prianie zákazníkov odoberie fotovoltaické panely po skončení ich životnosti späť a zaistí ich recykláciu. Fotovoltaické moduly predstavujú pre životné prostredie iba minimálne riziko.

https://eu-power.sk/

- Reklama -

1 komentár

  1. Má to ale jednu nevýhodu. v zime vyrobíme sotva 10 percent toho, čo v lete. Osobná skúsenosť, robíme totiž faktúry za 3 FVE na Slovensku.

Comments are closed.